Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Fakta Usia Wanita Yang Mengalami Masalah Sakit Puan

with 0 Comment

Wanita banyak compactment!


Wanita adalah ciptaan istimewa Allah. Tanpa wanita lelaki tidak boleh mendapatkan zuriat kerana wanita sahaja yang mampu mengandung seterusnya melahirkan anak. Betul tak? Mana mungkin lelaki mempunyai rahim yang dapat mengandungkan bayi selama 9 bulan. Memang mustahil. Wanita mudah mendapat pahala dan senang pula mendapat dosa. Itu hakikatnya dan semoga kita tergolong wanita yang mudah dapat pahala yang banyak.Kalau daripada penggunaan bahasa pula banyak menggunakan kata ganti nama 'ibu' seperti ibukota, ibu negeri, ibu pejabat. Agak janggal bunyinya menggunakan bapa pejabat atau bapa negeri dan seumpamanya. Hahahaha. Jangan kita tersenyum simpul selalu kerana tanpa penjagaan kesihatan dari muda kita sebagai wanita dikhuatiri tidak mampu tersenyum sehingga akhir hayat. Maksud saya, kita jangan ambil mudah tentang penjagaan kesihatan kita.

Entri kali ini saya ingin berkongsi fakta usia wanita yang mengalami masalah sakit puan yang berbeza-beza. Mari kita baca fakta di bawah ini,

  • Bawah usia 20 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari yang belum matang dan tekanan psikologi.
  • Usia 20 hingga 30 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi; Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) iaitu keadaan folikel yang terdapat di dalam ovari tidak menjadi matang, gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.
  • Usia 30 hingga 40 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan, PCOS, fibroid atau polip pada rahim, endometriosis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.
  • Usia 40 hingga 50 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser).
  • Usia 50 ke atas - endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.

Oleh itu setiap wanita harus menjaga kesihatan luaran dan dalaman dari usia muda lagi. Wanita ini banyak compactmen, nak tak nak kea selalu ambil vitamin untuk mendapatkan kesihatan terbaik yang optimum. Sebelum sakit, lebih baik kita pelihara kesihatan kita. Di bawah ini ada beberapa link untuk panduan kesihatan wanita. Jomlah klik!


Supplement Wanita Hebat 

Sebelum entri ini mengundur diri, hayatilah kata-kata ini

Jagalah kesihatan dan kecantikan diri kita dari muda supaya dikemudian hari kita tidak akan mengeluarkan banyak belanja dalam kos perubatan dan kecantikan diri!

Boleh hubungi saya untuk pembelian Shaklee atau daftar jadi ahli Shaklee di:
♥ Maznifaeza Mustaffa ♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271 
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini
Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.
0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?