Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee

with 8 comments

Vitamin C Shaklee terbaik di dunia!



Taraaaa…. Vitamin C Sustained Release Shaklee telah muncul kembali. Satu tablet bersamaan dengan makan 7 biji Sunkist! Haaaaaaa power kannnn Vitamin C Sustained Release Shaklee ni.




Ujian klinikal telah pun membuktikan Vitamin C Sustained Release Shaklee dalam 2 tablet Vitamin C Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. 



Dan ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Nak tahu perinciannnya boleh klik kebaikan Vitamin C Sustained Release Shaklee.

Jadi, sesiapa yang selalu kena selsema, demam dan batuk tu eloklah amalkan ambil Vitamin C Shaklee. Lagipun tubuh badan manusia tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Tambahan pula Vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Dan anda tak perlu risau sebab Vitamin C tidak memberi kesan toksik. Paling best, Vitamin C Sustained Release Shaklee ni sesuai diambil oleh mereka yang ada penyakit gastrik.



Oh ye!! Ada TIPS EKSLUSIF yang boleh melegakan demam, selsema & batuk akan saya kongsikan jika anda membuat pembelian melalui saya :). Untuk pembelian cepat dan pantas boleh klik




Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee

Ok, jemput baca testimoni mereka yang telah mencuba Vitamin C Sustained Release Shaklee yang hebat ni ye.

~ Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee # 1



~ Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee # 2



~ Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee # 3 



~ Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee # 4



~ Testimoni Vitamin C Sustained Release Shaklee # 5





Boleh hubungi saya untuk pembelian Shaklee atau daftar jadi ahli Shaklee di:

♥ Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini
Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.

Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee

with 5 comments

Unik dan Istimewa Sustained Release Vitamin C Shaklee


Sustained Release Vitamin C Shaklee in the house! Wow Wee! Akhirnya kini pasti uols boleh mendapatkan vitamin yang didambakan selama ini dengan Superb Vitamin! Setahun menghilang sekarang menjelma dan jangan lepaskan peluang ini berlalu begitu sahaja. 



keistimewaan Sustained Release vitamin C Shaklee
Nak tahu rahsia Vitamin C 500mg Shaklee?
Uols tahu ke kenapa ramai yang tergila-gilakan Sustained Release Vitamin C Shaklee ni? Sebelum tu uols kena tahu apa kepentingan vitamin c kepada tubuh badan kita ni.

Tubuh kita memerlukan pengambilan vitamin C setiap hari kerana sifat vitamin C yang mudah larut dalam air menyebabkan badan tidak boleh menyimpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam tempoh waktu tersebut Vitamin C 'bekerja' dengan sel-sel tubuh untuk meningkatkan keimunan dan juga meningkatkan fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain. 

Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh anfa yang mana vitamin C membina kolagen iaitu protein penting yang  melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah. Selain itu pengambilan harian vitamin  C yang cukup membantu menyegerakan proses penyembuhan luka-luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi.

Berdasarkan banyak kajian yang telah dilakukan, tubuh kita memerlukan 500mg vitamin C setiap hari untuk untuk mencapai tahap kesihatan yang baik. Kita memerlukan vitamin C setiap hari kerana sel-sel tubuh manusia tidak mempunyai enzim guluno-lacton-oxidase yang diperlukan untuk menukar glukos kepada ikatan kimia 2-keto L-Guluno-lactone untuk hasilkan vitamin C. Tambahan vitamin c sering digunakan dan mudah rosak dalam tubuh. Oleh itu, Kita memerlukan vitamin c sama ada melalui makanan ataupun supplement.

keistimewaan Sustained Release vitamin C Shaklee



Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee



  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
keistimewaan Sustained Release vitamin C Shaklee


Kenapa saya beriya-iya mengesyorkan Sustained Release Vitamin C Shaklee kepada uols?

  • vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
Apa lagi cerita best dan terbaik berkaitan vitamin C Shaklee? Uols nak tahu? Jom klik link yang berkaitan di bawah:


Orang kata bukan saya kata tau. "Vitamin ni untuk orang sihat sahaja. Kalau sakit makanlah ubat. Sebelum sakit jagalah sebaik mungkin kesihatan kita. Kesihatan yang sihat adalah nikmat yang patut kita hargai."


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini



Testimoni Shaklee Collagen Powder

with 0 Comment
Testimoni Shaklee Collagen Powder yang superb dooperb

Bagi yang tercari-cari kolagen yang boleh dipercayai, silalah cuba. Pasti takkan mengecewakan. Shaklee Collagen Powder bukan setakat boleh makan, nak buat masker pon boleh. Terapi secara dalaman & luaran gitu.. hasilnya pasti superb dooperb. Tak payah make up tebal 3 inchi lagi dah ;)

Ramai yang dah berpuas hati dengan Shaklee Collagen Powder. Jemput baca apa kata pengguna yang telah pun merasai keberkesanannya.


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 1


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 2


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 3







~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 4


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 5


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 6


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 7


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 8


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 9


~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 10





























~ Testimoni Shaklee Collagen Powder # 11


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :

Maznifaeza Md Mustaffa
♥sms/shatApp: 016 5199271

♥Fb: https://www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Hari ini saya berada di Ipoh Perak!

with 0 Comment
Ipoh mali talak sombong!

Assalamualaikum semua pencinta SuperbVitamin.

Dah lama saya tak updet blog ini. Maafkan saya yek. Kekangan masa membataskan saya. Tapi saya sentiasa berusaha untuk curi masa untuk updet blog saya ni. Jangan risau! Saya sentiasa ada dan masih aktif bershaklee. Boleh hubungi saya 24 jam 7 hari seminggu menerusi email, fb dan hp. Chewah! Nama pun bisness online kan kan? Mana pernah tutup kedai!


Inilah kerja hakiki saya!


Ooops khabar gembira buat pencinta-pencinta SuperbVitamin di Ipoh. Sabtu 19 October ini saya akan berada seharian di Hotel Impiana Ipoh untuk mengikuti program Magic Session anjuran Kumpulan Jutawan Shaklee. Bolehla kita berjumpa di sana. Selalu menerusi online jer. Apa salahnya kita berjumpa. Sila pm saya yek!

Nak tahu apa itu Shaklee? Best ke Shaklee? Bagaimana nak buat duit dengan Shaklee? Mengkomer yang ada di Ipoh boleh call terus saya dan set 'dating kita'. Insyallah ada jodoh kita boleh berserampang 4 mata! 

Nak follow saya?
Hubungi saya sekarang di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com

Atasi Masalah Kekurangan Sperma dengan Vitamin Kesuburan Shaklee

with 0 Comment

Lautan api sanggup ku redah


Alkisah suatu cerita. Tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. Mungkin hanya kebetulan. Kisah pasangan suami isteri ini yang masih lagi belum dikurniakan anak. Mereka sudah berkahwin selama 5 tahun. Sudah jenuh berusaha dan berikhtiar. Tapi... 

Hanya isteri sahaja yang berusaha membuat pemeriksaan perubatan untuk mengetahui masalah kesuburannya. Hanya isteri yang berikhtiar amalkan pemakanan suplement kesuburan. Suami? Suami dia tetap ego dan mendakwa kegagalan mendapat zuriat ini disebabkan isterinya. Puas isterinya berendam air mata. Menyerap pelbagai tekanan dan cemuhan mertua, ipar duai dan sanak saudara. 

Isterinya puas memujuk suaminya berjumpa doktor untuk buat pemeriksaan perubatan. Ternyata keegoan suaminya tetap kental. Itu namanya ego tak bertempat! Nak dipendekkan cerita mereka masih gagal mendapat zuriat walaupun usia perkahwinan sudah menginjak setengah dekad.




Lantaran tidak tahan dengan tekanan dan perasaan inginkan anak, si suami telah menceraikan isterinya itu. Alasan utama yang diberikan isterinya mandul. Tapi Allah itu maha berkuasa. Beberapa bulan kemudian pasangan suami isteri yang bercerai itu telah berkahwin dengan pasangan baru masing-masing. 

Hari berganti hari. Bulan berganti bulan. Tahun berganti tahun. Dalam masa 4 tahun si isteri yang dikatakan mandul itu telah berbahagia dengan suami barunya beserta 2 orang anak yang comel. Sedangkan bekas suaminya masih gagal memperolehi zuriat walaupun berkahwin dengan isteri barunya yang dikatakan lebih muda, ranum dan subur. Tentu uols sudah tahukan siapa yang mandul sebenarnya? Apakah pengajaran yang kita dapat dari kisah ini?

Masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil tidak semestinya berpunca dari pihak isteri semata-mata.

Salah satu masalah yang sering dihadapi oleh suami ialah low sperm count atau masalah kekurangan sperma. Ia juga dikenali sebagai Oligospermia.  Sperma yang sedikit bermaksud semasa ejakulasi kandungan sperma dalam air mani yang dipancutkan adalah sedikit berbanding jumlah yang normal, iaitu kurang daripada 15 juta sperma dalam satu milimeter air mani. 

Jika suami ada mengalami masalah bilangan sperma yang rendah, jangan risau. Ia tidak bermakna uols  tidak boleh mendapat anak. Peluang uols untuk mendapat anak masih ada. Cuma lebih rendah berbanding orang lain yang mempunyai bilangan sperma yang normal. Yang penting jangan putus asa berikhtiar!



Jom kita baca perinciannya di bawah.

Punca kekurangan sperma

1. Perubatan.
  • Varicocele (Bengkak di saluran yang mengalirkan sperma)
  • Jangkitan kuman
  • Masalah ejakulasi (Retrograde ejaculation)
  • Antibodi menyerang sperma
  • Tumor
  • Masalah testis (Undescended testical)
  • Ketidakstabilan hormon
  • Kecacatan saluran yang membawa sperma
  • Kecacatan kromosom
  • Penyakit Celiac
  • Pengambilan ubatan untuk tempoh yang lama seperti steroid, kemoterapi, ubatan antifungal


2. Persekitaran
  • Kimia industri
  • Toksik
  • Radiasi atau x-ray
  • Menunggang dalam tempoh yang lama (basikal, motorsikal, kuda)
  • Testis terlalu panas ( sauna, hor tub)


3. Kesihatan, cara hidup & lain-lain.
  • Penyalah gunaan dadah
  • Ketagihan alkohol
  • Merokok
  • Stress
  • Berat Badan
Apakah simptom kekurangan sperma?

1. Masalah dalam hubungan seksual seperti kurang keinginan atau ejakulasi pramatang.

2. Bengkak, sakit atau ketulan di bahagian testis.

3. Rambut atau bulu yang semakin berkurangan, petanda bahawa anda mengalami masalah hormon atau kromosom.

4. Gagal mendapat anak selepas setahun mencuba.


Bagaimana menghasilkan sperma berkualiti?

Untuk mendapatkan sperma yang berkualiti:

1. Berhenti merokok

2. Elakkan alkohol

3. Elakkan penyalahgunaan dadah 

4. Elakkan ubat yang boleh memberi kesan kepada kualiti sperma

5. Dapatkan berat badan unggul

6. Kurangkan stress

7. Elakkan pendedahan kepada X-Ray, racun serangga & bahan toksik lain


Bolehkah masalah ini dirawat?

Sekiranya telah disahkan mempunyai masalah kekurangan sperma, suami boleh merawat masalah ini dengan berusaha mengamalkan pemakanan vitamin kesuburan lelaki. Atasi masalah kekurangan sperma dengan vitamin kesuburan Shaklee seperti berikut:

Vitamin E

Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk lelaki, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah.

Zinc Complex

Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

Vivix

Membaiki DNA & sel dalam badan, khususnya organ peranakan supaya testis mampu menghasilkan sperma yang berkualiti.



vitamin power untuk lelaki

Orang lelaki janganlah taksub sangat mengatakan dia hebat dan gagah. Suami jangan meletakkan kesalahan di bahu isteri sahaja bila gagal mendapatkan zuriat. Sebaliknya berusaha dan berikhtiar bersama-sama. 

Kedua-duanya wajib buat pemeriksaan doktor untuk mengetahui apakah puncanya dan periksa tahap kesuburan masing-masing. Dulu masa bercinta bukan main lagi bermadah lautan api sanggup ku redah, sehidup semati bagai. Tapi bila ada masalah macam ni nak telan bara api pun tak sanggup!

Kita hanya berusaha. Apa yang penting selalulah berdoa kepada Allah mohon dikurniakan zuriat. Wallahualam.




Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271 atau 019-2249556
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Kolagen Powder Shaklee: Kepentingan Kolagen Dalam Badan

with 1 comment
Berhati-hati pilih kolagen!

Assalamualaikum dan salam kecerian untuk semua pencinta SuperbVitamin. Jaga kesihatan, jaga diri, jaga ahli keluarga kita... Semoga kita sentiasa dirahmati yang Maha Esa selalu.

Entri kali ini saya nak bercerita tentang kolagen. Kepentingan Kolagen dalam badan kita. Almaklumlah sekarang ni ramai yang sibuk memperkatakan tentang kolagen. Ada pelbagai jenama kolagen di pasaran. Daripada yang murah hinggalah yang mahal. Ada yang diperbuat daripada sintetik dan ada yang semula jadi. Kita hanya buat pemilihan je. Awas! Jangan tersalah beli! Buruk padahnya!

Kebaikan Shaklee collagen powder


Sebut pasal kolagen ni tahukah kita apa itu kolagen? Takkan main sebut jer. Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. 

Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.

Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.

Apakah kepentingan kolagen kepada badan anda?

Badan kita memerlukan kolagen untuk melawan kemerosotan tubuh akibat proses penuaan. Tanpa kolagen, kulit kita akan suram, kedut-kedut mula kelihatan, rambut menipis dan beruban. Keadaan ini berlaku bila kita meningkat usia kerana pada masa itu badan kita tidak lagi menghasilkan collagen. Kehilangan kolagen di dalam tisu penghubung iaitu "tendon", ligamen, "muscle" dan "cartilage" menyebabkan pengurangan sokongan kepada struktur sendi. Keadaan ini menyebabkan kesakitan yang dipanggil "arthritis" clan kecederaan " muscolo- skeletal" .

Kolagen berfungsi sebagai ejen "chondroprotective", dimana ia melindungi "cartilage" daripada berkurangan. Kolagen merupakan bahan yang digunakan untuk pembentukan dan pembaikan 'cartilage'. Ia juga boleh mengurangkan kerosakan kepada sendi dan pada masa yang sama dapat mengurangkan kesakitan sendi dan bengkak.
Mengapa kita perlu menggantikan collagen?


Sekiranya pengeluaran kolagen berkurangan, badan kita terutamanya kulit akan menjadi kering. Kekurangan ini jelas kelihatan di permukaan kulit dengan kedutan atau kulit yang nampak kering. Masalah ini sebenamya berpunca dilapisan kedua kulit (dermis) dimana terdapatnya kolagen, “elastin” dan kelembapan. Dermis di dalam muka terdiri daripada kebanyakannya kolagen. Apabila koagen berkurangan keadaan kulit menjadi lebih teruk. Pengambilan kogen seperti dalam bentuk minuman membantu badan untuk menambah dan memperbaiki kolagen yang didapati di bahagian-bahagian seperti kulit dan juga berfaedah kepada ligamen, tulang, sendi, 'muscle', 'tendon', gusi, gigi, mata, saluran darah, kuku dan rambut.

Kebaikan Shaklee collagen powder


Pengambilan kolagen tambahan membantu pembentukan semula tisu-tisu penghubung. Ini telah dibuktikan sebagai satu kaedah anti penuaan. Kolagen boleh mencegah tanda-tanda awal penuaan. Dengan pengambilan kolagen secara berterusan, anda akan dapat menikmati kehidupan dengan wajah jelita dan muda.

Bilakah masa yang sesuai menggunakan collagen?


Untuk mencapai keberkesanan terbaik, kolagen harus diambil pada waktu malam sebelum tidur kenana masa puncak untuk pembaikan dan pembentukan semula sel adalah selepas 2 jam tidur atau dikenali sebagai "alpha cycle". kolagen jaga digalakkan diambil diwaktu pagi. Bagaimanapun kolagen boleh diambil pada bila-bila masa kerana ianya adalah sejenis protein.


Kolagen Powder Shaklee dicipta dalam bentuk serbuk dan larut dengan cepat dalam air sejuk, suam atau didalam apa- apa minuman seperti jus. 

Kebaikan Shaklee collagen powder


7 ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia Japonica, collagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobaccilus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantukan anda dari dalam ke luar.

Manfaat Utama :
  • Semakin kita menua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang collagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan gatus halus, disamping kulit yang semakin kendur. Umur bukanlah hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan collagen di dalam tubuh kita. Kerosakan collagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, meroko dll. Justeru itu Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut.
  • Tampak lebih muda
  • Collagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
  • Kulit akan kurangn kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan.
  • Rasa lebih muda
  • Collagen adalah sama penting utntuk tulang sepertu juga tulang perlukan kalsium. Collagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
  • Collagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di sendi-sendi.
  • Baik untuk mata – Kornea memerlukan collagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Memastikan itak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada itak dan ini disokong oleh collagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat collagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin anda menua.
Fungsi Ramuan Utama :

Collagen dari sisik Ikan Merah
  • Sisik ikan merah adalah sumber collagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan collagen haiwan.
Ekstrak biji Camellia Japonica
  • Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
Ekstrak Pfaffia
  • Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica, membantu formasi collagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
Elastin dari Collagen Ikan
  • Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Collagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan collagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal  dan elastik.
Vitamin C dan Vitamin B
  • Vitamin C menggalakkan  pernghasilan collagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta  dalam metabolisma karbohidrat , lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan collagen dalam sel.
Ekstrak Kekerang
  • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sistesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
Lactobacillus acidophilus
  • Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membuna semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapapn collagen 
Jom kita lihat testimoni ini.. 

Kolagen Powder Shaklee: Kepentingan Kolagen Dalam Badan

Lagi testimoni boleh lihat. Klik di sini

Teruja tak? Besttt kan? Tak perlu cucuk cucuk vitamin c berbotox tang sana sini..Wajah kita pasti cantik dan selamat. Kita mesti tahu kepentingan kolagen dalam badan kita. Jom kita mengamalkan  penjagaan kecantikan wajah dengan Collagen Powder Shaklee,  100% natural, selamat dan berkesan..pilihan anda bagaimana??

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?