Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Tanda-Tanda Isteri Anda Hamil Anak Perempuan

with 1 comment

Boleh baca tapi jangan percaya 100%



Hahahaha, entri kali ini santai sedikit. Asyik nak buat entri serius jer. Kali ini saya nak kita relaks-relaks minda sambil baca apakah tanda-tanda seorang isteri hamil anak perempuan. Hasil dari pengalaman saya dan juga cakap-cakap orang lama maka dapat disimpulkan tanda-tanda yang menentukan jantina bayi berdasarkan keadaan isteri mengandung. Jom baca dan saya sangat seronok untuk berkongsi dengan pembaca blog saya kali ini.

set ibu hamil cergas


Ingat ya! Jangan percaya 100%. Mungkin ada benar atau secara kebetulan. Jadi janganlah meroyan dan meraban teben jika keluar nanti bukan jantina bayi yang kita idamkan.

Tanda-tanda isteri hamil anak perempuan

  • Isteri mengalami morning sickness yang agak teruk. Adakalanya berterusan sehingga kelahiran
  • Degupan jantung bayi lebih cepat daripada 140 degupan seminit.
  • Ibu hamil merasakan beban berat pada pinggul
  • Payudara kiri lebih besar dari kanan
  • Lihatlah perut isteri, adakah ia semakin bulat.
  • Perut ibu hamil nampak “tinggi”.
  • Ibu hamil suka tidur mengiring ke kiri
  • Isteri yang mengandung suka makanan manis dan sukakan buah-buahan
  • Jadi lebih cerewet ketika hamil
  • Ibu mengandung jadi lebih moody dari kebiasaan
Tanda-Tanda Isteri Anda Hamil Anak Perempuan
Bayi perempuan


Tanda-tanda isteri hamil anak lelaki

  • Isteri tidak mengalami alahan atau morning sickness yang teruk. Ada sesetengahnya tidak mengalami apa-apa alahan langsung.
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit
  • Ibu hamil sukakan makanan yang masam dan masin
  • Ibu hamil juga selalu sakit kepala
  • Lihatlah perut isteri, adakah ia memboyot ke hadapan dan kelihatan “tajam”
  • Perut ibu mengandung nampak “rendah”
  • Ibu hamil suka tidur mengiring ke kanan
  • Wajah isteri kelihatan lebih berseri ketika hamil
  • Hidung ibu hamil tampak lebih mekar
set ibu hamil cergas
Bayi Lelaki

Jadi macam mana? Para suami yang isteri mengandung pergilah ulik-ulik isteri anda tu. Adakah dia sedang mengandung baby girl or boy? Hahahahahah

Tapi kalau nak lebih tepat, pergilah buat scan. Apapun ini semua rezeki Allah. Tak kisah lelaki ke perempuan tapi yang penting bayi dan ibu sihat walafiat dan dipermudahkan urusan bersalin nanti.

Oh ya! Lupa saya nak beritahu. Kepada ibu-ibu yang sedang hamil pastikan marhalah kehamilan uols kali ini berlaku dengan perasaan yang ceria, gembira dan sihat. Tiru macam saya. Semasa saya mengandung diri saya sihat, bayi dalam kandungan pun sihat dan rasa ceria sahaja. Nak tahu apa yang saya amalkan? Jeng... jeng.. jeng...

Inilah yang saya amalkan. Set Ibu Hamil Cergas

Tanda-Tanda Isteri Anda Hamil Anak Perempuan

Boleh hubungi saya untuk pembelian Shaklee 
♥ Maznifaeza Mustaffa ♥ sms/whatsApp:  016-5199271 atau 019-2249556 
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini
Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.

1 comment:

  1. Ada jugak cara-cara nak tahu anak lelaki ke perempuan eh :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?