Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Vivix Shaklee Untuk Anti Penuaan dan Awet Muda

with 0 Comment

Usia adalah angka! 

Salam ceria semua. Semoga sihat, cergas dan cantik selalu. Terima kasih kerana sentiasa mejadi pengunjung setia blog Superb Vitamin ini. Alhamdulillah dapat juga saya updet blog ini walaupun sedang sibuk berpantang. Mana tak sibuk uols. Cer tengok gambar ni


Saya juga amalkan Vivix selain set bersalin berpantang Shaklee semasa tempoh berpantang. Waktu pagi minum sesudu vivix yang dicampur dengan air. Sebelum tidur sapu rata di muka buat masker. Bangun pagi feeling cantik gebus ala ala Ayu Raudhah giteww. Chewah ;-)

Saya pasti kita mesti suka bila ada yang berkata begini kepada kita, "Eh umur akak dah 30 series rupanya. Tapi masih nampak sweet 17." Peerrgh mahu kembang semangkuk bila mendengarnya. Betul tak?

Kita juga pasti pernah terjumpa mereka yang sudah berusia tapi masih kelihatan muda dan cantik. Tak makan dek usia! Wajah muka masih elastik, segar berseri-seri. Umur nak masuk 50 tahun tapi tetap kelihatan seperti 20 an. Kita pasti teruja dan tertanya-tanya apakah rahsia anti penuaan dan awet muda mereka.

Sebenarnya tidak susah pun. Tak perlu cucuk sana cucuk sini pada wajah kita untuk kelihatan cantik dan muda. Kebiasaannya mereka yang kelihatan anti penuaan dan awet muda ni mengamalkan penjagaan kecantikan daripada usia muda. Kecantikan bukan untuk diabaikan. Ia perlu dijaga sebelum ia pudar dan hilang. Tambahan pula pada zaman penuh dengan pencemaran ini, proses penuaan berlaku dengan begitu pantas, dan memberi kesan bukan saja kepada penampilan, malah kesihatan secara amnya!

Ramai yang tersenyum lebar dan berpuas hati dengan mengamalkan tonik 'ajaib' ini. Amalkan Vivix Shaklee untuk anti penuaan awet muda. Vivix Shaklee juga mampu menghindari kita daripada pelbagai penyakit yang belum masanya seperti darah tinggi, penyakit jantung, parkinson, katarak, malah penyakit nyanyuk! Untuk info ramai orang muda zaman ini mengabaikan penjagaan kesihatan diri dan apabila umur mencecah 30 series sudah menghidapi pelbagai penyakit yang tak sepatutnya dihidapi di kala usia begini.

Oleh itu amat penting untuk kita menjaga keremajaan sel, agar terus sentiasa sihat, sekurang-kurangnya tidak mengalami penuaan sebelum masanya.

Jom klik link di bawah untuk mengetahui:

Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee



Pernah tak dengar perumpamaan  tak lekang dek panas,  tak lapuk dek hujan? Macam tu lah juga dengan kecantikan dan kesihatan. Jangan abaikan kesihatan dan kecantikan yang kita miliki ini terhakis sebelum tiba masanya. Kita nak berusia tapi tetap sihat dan kelihatan muda dari usia yang sebenar. Jadi kenalah ambil berat hal ini terutamanya kepada wanita. Kalau nak suami pandang kita sentiasa muda dan cantik amalkanlah Vivix Shaklee untuk anti penuaan dan awet muda. Jangan tunggu suami uols lihat dan ikut wanita cantik lain baru nak amalkan vivix! Masa tu nasi sudah menjadi bubur.

Boleh terus membeli Vivix dengan Shaklee tanpa melalui saya dengan lebih cepat dan mudah. Hanya perlu klik link ini Jom Beli Vivix Shaklee




Jika ada pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Cara Menggunakan eSell Shaklee Untuk Pembelian Vitamin Shaklee

with 0 Comment

eSell pembelian Shaklee menerusi order online system



Orang kata perkara yang baik hendaklah dihebahkan atau dikongsikan bersama. Alhamdulillah, kini Shaklee maju setapak lagi dengan memperkenalkan eSell untuk memudahkan para peminat shaklee mendapatkan produk shaklee dengan mudah dan cepat. Wah! Macam best jer, macam menarik jer. Apa itu eSell?


eSell ialah Ordering Online System yang membolehkan para peminat Shaklee membeli terus pembelian menerusi online dari laptop, pc atau smartphone. Semua transaksi pembelian hanya sah melalui penggunaan kad kredit atau kad debit. Sangat mudah dan pantas tanpa perlu menghubungi pengedar Shaklee lagi.


Bagaimanakah modus operandi eSell ini?

Mudah sahaja. Setelah membaca penerangan tentang produk Shaklee di entri blog ini. Contoh entri http://goo.gl/NJLi2d  dan kita sudah bersedia untuk membuat pembelian boleh terus klik di bahagian bawah seperti gambar ini.





Katakan kita memilih klik Full Set Combo Puasa. Selepas klik link tersebut, kita akan dapat akses ke paparan seperti gambar di bawah. Kita terus klik  option 'Agree' dan button 'Next' untuk prosedur seterusnya.


Kemudian kita akan dapat lihat paparan produk Full Set Combo seperti gambar di bawah. Pastikan kuantiti yang dipilih betul. Setelah memastikan total amount betul, terus klik button 'Checkout'.

Kita mesti mengisi maklumat yang betul pada paparan seperti gambar di bawah. Ini bagi memudahkan proses penghantaran barang dilaksanakan dengan cepat dan tepat. Pastikan alamat penghantaran dan nombor handphone betul. Proses penghantaran mengambil masa 3 hari bekerja melalui Gdex. Sila klik 'Continue' untuk ke paparan seterusnya.

Kita akan dapat melihat di skrin 'Please confirm your order' seperti gambar di bawah. Jika kita telah berpuas hati dengan segala maklumat yang dipamerkan, sila sahkan dengan klik button 'Proceed for Payment'.


Kita boleh membuat pembayaran menggunakan kad kredit atau kad debit. Key in segala maklumat yang dikehendaki seperti gambar di bawah. Kemudian klik button 'Comfirm Payment".

Ooops! Janga lupa untuk klik 'Print Order' seperti gambar di bawah dan simpan untuk perisai kita jika berlaku kesulitan dengan pembelian nanti. Mana nak tahu kan kan...


Macam mana? Senang dan mudah kan? Kini para peminat Shaklee mempunyai alternatif lain. Anda boleh menggunakan link eSell untuk pembelian produk terus dengan Shaklee tanpa perlu melalui saya. 

Pertanyaan, konsultasi boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini







Tips Khas Untuk Ibu Menyusu Bulan Puasa

with 0 Comment

Berpuasa itu Rukun Islam ketiga!

Ramadhan Al Kareem memang ditunggu-tunggu oleh umat Islam. Bulan ini sangat istimewa kepada umat Islam kerana pelbagai ganjaran pahala boleh kita rebut dan nikmati. Umat Islam akan menjalani ibadat puasa selama sebulan, berterawikh di masjid, tadarus Al-Quran dan sebagainya. Tapi bagi ibu menyusu pasti berada dalam keadaan dilema. Kenapa perlu ada perasaan tu? Takut susu kurang? Bimbang badan menjadi lemah dan tidak bermaya jika meneruskan penyusuan? Risau tenaga kurang dan melepek sepanjang hari? 



Ibu menyusu jangan bimbang berduka durja kerana amalan penyusuan susu ibu adalah amalan yang mulia. Berpuasa sememangnya lapar dan dahaga. Belum dengar lagi berita ibu menyusu maut di bulan Ramadhan. Entri kali ini saya ingin berkongsi tips khas untuk ibu menyusu di bulan puasa. Jom kita baca!


Makan 3 kali sehari

Ibu menyusu memerlukan tambahan kalori sehingga 700 kalori sehari. Biarpun berpuasa, kita perlu makan 3 kali sehari iaitu ketika sahur, berbuka dan waktu moreh. 


Makan makanan seimbang


Sewaktu sahur, berbuka dan semasa moreh, pastikan kita mengambil makanan yang seimbang mengikut saranan piramid makanan


Makan kurma



Kurma mengandungi glukosa yang mampu memberikan tenaga segera kepada tubuh. Kurma turut kaya dengan protein, serat, gula, vitamin A dan C serta zat mineral seperti besi, kalsium, sodium dan potassium. Kandungan protein di dalam sebiji kurma adalah di antara 1.8-2.0% manakala kandungan gulanya pula adalah 50-57%. Kita sangat digalakkan untuk memakan tiga hingaa tujuh biji kurma setiap kali waktu makan terutamanya ketika bersahur


Minum air banyak


Jumlah air yang perlu kita ambil setiap hari adalah 3 liter sehari atau lebih. Lebih tepat lagi 1liter untuk setiap 25kg berat badan. Oleh itu, kita digalakkan untuk banyakkan minum air kosong bermula dari waktu berbuka sehingga sahur dan menjelang waktu imsak. Selain air kosong, kita juga boleh ambil jus buahan segar, minuman panas yang memberi tenaga seperti coklat dan susu segar. Air panas dipercayai dapat membantu melancarkan pengeluaran susu ibu.


Kerap menyusu dan mengepam



Lebih kerap bayi menyusu, lebih banyak susu akan dihasilkan. Bagi yang bekerja dan berpisah sementara dengan bayi, kita perlu mengepam payudara kerana semakin banyak susu ibu dikeluarkan, semakin banyak ia dihasilkan. Kebiasaannya susu ibu lebih banyak di awal pagi iaitu ketika waktu sahur.


Kawalan minda


Sentiasa yakin bahawa kita masih boleh meneruskan penyusuan biarpun berpuasa. Jangan sesekali berfikiran bahawa susu ibu berkurangan sehingga tidak cukup untuk keperluan anak. 


Set Mighty Triple Gem

Tips Khas Untuk Ibu Menyusu Bulan Puasa

Anda boleh terus membeli Set ini dengan Shaklee tanpa melalui saya dengan lebih cepat dan mudah. Hanya perlu klik link di bawah:

Set Combo Puasa1
Set Combo Puasa2
Full Set Combo Puasa

Ibu menyusu boleh mengamalkan set ini ketika berpuasa di bulan ramadhan. Rasa gusar nak berpuasa sebab takut tak tahan lapar dan takut production susu merudum kan? Jangan Risau. ESP, Mealshake & PD boleh membantu kita. InsyaAllah ibadah puasa kita akan berjalan lancar.. 

Berpuasa adalah Rukun Islam ketiga dan fardu ke atas setiap muslim. Jadi bukan alasan kita untuk ponteng berpuasa dengan mudah. Cabaran ibu menyusu amatlah mencabar. Walaubagaimanapun ganjaran pahala yang besar Allah berikan kepada ibu yang menyusu ini. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada ibu menyusu diluar sana. Ingat! Anak kita hanya minum susu ibu dan bukan susu lembu!


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Simptom Normal di Awal Penyusuan Susu Ibu

with 0 Comment

Berilah bayi kita susu ibu!


Salam ikhlas, ceria dan gembira semua! Hari ini, hari kelapan saya berpantang dan menyusukan bayi saya Iman Izziqry. Fully breastfeeding hokay. Tolonglah ibu-ibu diluar sana jangan bagi bayi kita ini susu formula atau lembu. Kita yang mengandungkan anak kita, bila lahir bagi susu formula. Adilkah? Tepuk dada tanyalah iman yek!


Sebenarnya ini pengalaman kedua saya dalam dunia penyusuan susu ibu. Pengalaman pertama saya telah berjaya menyusukan anak kedua saya Ilmuna Izzahra sepenuhnya sehingga 2 tahun lebih. Sangat puas hati! Kini giliran anak ketiga saya pula.

Kalau nak tahu, pada peringkat permulaan penyusuan susu ibu, beberapa soalan pasti bermain di minda kita. Itu semua normal.  Kita sahaja yang tak tahu. Apakah soalan itu?


Kenapa baby kerap sangat nak menyusu?



Susu ibu sangat mudah dihadam. Sebab tu baby kerap lapar. Bukan sebab susu ibu yang tak mengenyangkan tapi komponen dalam susu ibu mudah dan tidak kompleks seperti susu formula. Jadi perut anak kita mudah bekerja..

Kenapa anak saya kerap buang air besar?

Sebab dalam susu ibu ada pelawas semulajadi dan itu tandanya perut anak kita menjalankan fungsinya dengan normal dan baik..

Kenapa kekadang anak saya tidak buang air besar?


Kerana khasiat susu ibu telah diserap sepenuhnya dan tiada apa yang tinggal untuk dibuang. Tiada saki baki bendasing yg tertinggal kerana keseluruhan kandungan dalam susu ibu bermanfaat untuk tubuh bayi..

Kenapa anak saya suka melekap (menyusu tidak berhenti)?

Sebab anak kita tinggal dalam perut ibu selama 9 bulan. Jadi dia sudah terbiasa dan selesa dalam rahim yang sempit. Tidak hairanlah dia sangat suka apabila menyusu sambil dipeluk. Dia rasa tenang dan selamat. Anak kita mula mengenali dan menyukai bau ibunya selain dapat mendengar degupan jantug kita. Semua ini buat anak kita rasa selesa.

Jadi mommy2 jangan risau bila ada mengalami simptom-simptom itu diperingkat awal. Untuk mengekalkan kecergasan menyusu dalam berpantang dan mendapat bentuk badan kurus ramping dengan cepat, saya telah mengamalkan ini: (klik link di bawah)

Set Slimming Breastfeeding


Imam Syafie berkata, “Sihat atau tidak anak itu bergantung sama ada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan." Jadi kenapa kita nak bagi susu formula kepada anak kita? Susah payah kita mengandung 40 minggu tetiba anak kita diberi susu lembu. Kita punya anak, lembu dapat nama! 


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?