Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Set Slimming Breastfeeding: Vitamin Ibu Menyusu dan Cepat Kurus

with 1 comment

Badanku dah tak kerengga lagi!

Adooooiyaaaa! Malunyer nak tengok cermin! Cermin ini betul ke tak betul? Apsal badan ku bagai dipam-pam! Cermin ni dah expired ni. Rosak dan tak boleh guna lagi!


Set Slimming Breastfeeding Shaklee

Huhuhuhuhu, akhirnya cermin juga yang disalahkan. Kesian cermin kan kan... Memang menjadi igauan ngeri kepada ibu bersalin apabila melihat keadaan fizikal tidak lagi seperti zaman anak dara dulu. Kurus dan ramping bagai kerengga sudah menjadi lipatan sejarah. Ops! Jangan susah hati uols! Ini semua adalah normal bagi ibu bersalin. Apa yang penting kita dan bayi sihat. Yang pasti janganlah kita berputus asa untuk mendapatkan hak kita semula iaitu badan kurus, langsing dan ramping.


Set Slimming Breastfeeding Shaklee


Antara kaedah cepat untuk kurus, langsing dan ramping ialah dengan menyusukan bayi kita. Ramai ibu di luar sana tidak tahu perkara ini. Ramai yang enggan menyusu kerana takut payu dara tak cantik dan kendur. Masih ada lagi ibu yang menafikan hak untuk anak mereka menikmati susu ibu. Gerrrrraaaammmm! Kita yang mengandung anak kita, tetapi kenapa kita nak bagi susu lembu juga! Tepuk dada tanyalah iman yek!

Alhamdulillah, menerusi blog SuperbVitamin ini saya telah berjaya menyedarkan ramai ibu tentang kebaikan menyusu anak. Gembira dan puas hati saya apabila melihat ibu-ibu berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun. Lebih terharu ada ibu yang berjawatan tinggi, berpangkat besar seperti, peguam, arkitek, jurutera, hakim, akauntan dan sebagainya walaupun mampu untuk membeli susu formula dan sentiasa sibuk tetapi mereka berjaya menyusukan anak mereka sehingga 2 tahun! Sangat awesome!.

Lagipun islam amat menggalakkan ibu menyusukan anak sehingga 2 tahun. Saya sendiri berjaya menyusukan anak saya Ilmuna Izzahra sehingga 2 tahun 4 bulan walaupun saya seorang wanita bekerjaya. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Betul tak? 



Set Slimming Breastfeeding Shaklee



Bagaimana saya berjaya menyusukan anak saya? Macam mana saya dapat kekalkan tenaga dan sihat? Bagaimana saya dapat kurus dengan cepat?  Sudah tentu saya mengamalkan set slimming breastfeeding Shaklee. Bagi ibu menyusu, konflik utama ialah nak kurus dan pada masa yang sama nak memastikan anak mendapat bekalan susu secukupnya dan berkhasiat.Perut pula sentiasa lapar sebab menyusu. Akibatnya ibu cenderung untuk makan.

Nak diet bimbang susu kurang. Jangan amalkan ini:

  • Ibu cenderung ambil ubat diet yang merbahaya di pasaran. Bukan sahaja susu merudum, tapi juga merbahaya untuk bayi anda juga ibu cenderung mengamalkan "crash diet". Akibatnya susu berkurang dan semakin cair kerana tak cukup nutrisi

Set Slimming Breastfeeding Shaklee


Bertindaklah secara bijak - Ambil "Set Slimming Breastfeeding"

  • Mengandungi Lecithin - untuk memecah lemak dalam badan
  • Mengandungi Alfalfa - untuk membuang lemak yang dipecahkan tadi, serta bertindak sebagai milkbooster
  • Mengandungi ESP iaitu protein terbaik yang memberi rasa kenyang berpanjangan dan turut bertindak sebagai milkbooster juga!

Set Slimming Breastfeeding: Vitamin Ibu Menyusu dan Cepat Kurus



Set Slimming Breastfeeding: Vitamin Ibu Menyusu dan Cepat Kurus

Kelebihan Set Slimming Breastfeeding Shaklee

  • Selamat untuk ibu dan bayi
  • Tiada sebarang side effect
  • Terjamin berkesan dan BONUS! Mampu meningkatkan penghasilan susu ibu dan susu juga
  • Memberikan tenaga berpanjangan.
  • Memberikan kulit halus dan gebu (baik kepada bayi mahupun ibu)
  • Memekatkan susu (mengkualitikan susu >> bayi tak lama bergayut)
  • Memberikan kulit cantik, menghilangkan parut, mencegah jerawat.
  • Memberikan rasa Kenyang dang Menurangkan BERAT BADAN
  • Mengetatkan ‘miss v’ ibu-ibu.
  • Menghilangkan keputihan.
  • Menguatkan rambut.
  • Mencegah payudara ‘jatuh’.
  • Meningkatkan fungsi saraf termasuk saraf otak.
  • Mengurangkan sinus/alergi.
  • Menguatkan sistem imun ibu dan juga bayi. (tidak mudah demam, batuk dan selsema, walaupun semasa musim tersebut)

Imam Syafie berkata, “Sihat atau tidak anak itu bergantung sama ada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan." Jadi kenapa kita nak bagi susu formula kepada anak kita? Susah payah kita mengandung 40 minggu tetiba anak kita diberi susu lembu. Kita punya anak, lembu dapat nama! 

Memang terbukti menyusu boleh membantu ibu bersalin mendapatkan kembali bentuk badan yang kurus dan ramping. Tapi kena ingat! Nak menyusukan bayi ni kita perlu sentiasa sihat dan bertenaga. Barulah kita seronok menjayakan misi murni ini. Badan sihat, kurus dan ramping. Susu kita pula melimpah ruah dan bayi sentiasa kenyang! Jadi jomlah ambil Set Slimming Breastfeeding ini dengan buat pembelian secara cepat dan mudah. Hanya klik gambar di bawah:


ATAU


Boleh hubungi saya untuk pembelian Shaklee atau daftar jadi ahli Shaklee di:

♥ Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini. Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.


1 comment:

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?