Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Rahsia Kekal Slim Walaupun Masih Menyusukan Bayi

with 0 Comment

Nak tahu vitamin yang selamat untuk ibu breastfeed tapi kekal SLIMMM?

Setiap pagi saya minum ESP.. kalau  tak minum rasa badan lain macam. BESTTTTT sangat ESP ni. Badan superb cergas, kulit licin, susu pun meriah... yg paling best BADAN SLIMMMM!!! wahhh.. teruja kan..

Jika anda baru lepas bersalin dan rasa perut menggeleber tak seperti masa anak dara. Anda rasa dah tal slim seperti dulu.... Anda memang patut risau!

Saya tau mmg sangat risau kalau badan tak kurus-kurus walaupun baby dah keluar. Hmmm.. saya plak memang badan lebih kurus daripada sebelum kawen!! MMG SYOK!!! Ni semua kerana fully breastfeeding dan amalkan makan vitamin Shaklee... ;D

Berhati-hati jika anda memilih set untuk SLIM.. kerana tak semua sesuai dengan ibu yang menyusukan bayi.. ada yang akan menyebabkan susu merudum dan yang paling bahaya jika memberi kesan sampingan kepada bayi seperti cirit birit dan lain-lain.

Diet dengan berlapar pun adalah sangat tidak digalakkan untuk ibu yang menyusu kerana nutrisi yang mencukupi sangat penting untuk membekalkan susu yang berkhasiat kepada bayi. Malah susu pun boleh merudum jika ibu kurang makan, dan ibu pun mungkin boleh pitam jika penat sepanjang hari menyusu dan mengepam susu tanpa makan yang cukup.


Apa vitamin yang sesuai untuk ibu yang menyusukan bayi?.. SELAMAT, SESUAI UNTUK IBU MENYUSU, SUSU TIDAK MERUDUM dan BAYI TIDAK CIRIT BIRIT!!!

Jika anda ibu menyusu dan hendak kurangkan berat badan, inilah vitamin yang patut anda amalkan

Basically untuk diet anda perlu Detox (Herblax/ Alfalfa) + Protein (Energizing soy Protein / Cinch) + Lecithin

Tapi kerana anda ibu yang menyusukan bayi, pengambilan Herblax dan Cinch tak sesuai untuk anda.. kerana Herblax boleh menyebabkan bayi cirit birit, begitu juga Cinch tidak digalakkan untuk ibu yang menyusukan bayi kerana Cinch rendah kalori ditakuti memberi kesan sampingan kepada tumbesaran bayi yang menyusu.


Jadi untuk anda yang menyusukan bayi, Energizing Soy Protein, Lecithin dan alfalfa (yang sudah ada dalam set BF shaklee) sudah cukup untuk anda kekal SLIMMM dengan cara yang selamat.

  1. Kenapa protein? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Pengambilan Energizing Soy Protein mengalas perut anda dan membuatkan anda kurang berasa lapar.
  2. Kenapa perlu Lecithin? Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak2 dan mencairkan kolestrol...Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak. Dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darahn dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita
  3. Kenapa perlu detox? Detox adalah proses untuk mencuci usus daripada lendir di dinding usus. Detox penting supaya penyerapan nutrien lebih mudah berlaku. Alfalfa bukan sahaja berfungsi untuk mempercepatkan penghasilan susu, malah juga untuk detox.

Anda digalakkan untuk mengambil bersama SET breatfeeding Shaklee.. iaitu Vitamin C, B complex, Vitalea dan alfalfa.. untuk sentiasa sihat, cergas dan susu pun sentiasa meriah!!

Apa tunggu lagi.. Jangan tunggu sampai esok.. jangan sampai suami tegur baru terkocoh-kocoh nak cari produk yang sesuai. Anda pasti tak nak orang tegur adakah anda mengandung lagi kan, padahal baby anda baru 3 bulan.. hehe ;

Testimoni untuk dikongsi

Aliza Mohammad 
selepas mkn lecitin n fiber..dlm 1hari memang nmpak kesan...skrng dah 1bulan mkn,berat bdn dulu 79kg sekrng dah 70kg...hanya 1bln trn 9kg..tmbh lg mkn vitmin vitelea,B.complex,vit c,vit e..memang best.tak ada lg sakit pinggang,letih,stres kerja,sengugut wktu period dll lain tak ada lg dlm kamus liza..liza syukur alhamdulliah sekrng bdn dah ramping,paling hebt zink maslah rambut gugur tak ada lg...semua nmpak perubhan selepas mkn produk shaklee"shaklee pilihan ku no 1,teman siang dan mlm..
kredit: mamacergas.com

Pesanan, konsultasi dan pertanyaan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ Contact No 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin jemput klik LIKE page fb ini :)

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?