Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Set Bersalin Shaklee Membuatkan Saya Berpantang Dengan Sihat, Ceria Dan Gembira

with 0 Comment

Indahnya pengalaman berpantang!


Orang perempuan ni kalau bab mengandung memang tak kisah walaupun tahu bersalin tu memang amat sakit. Itu yang menghairankan, nak juga mengandung dan melahirkan zuriat untuk suami. Sebenarnya itulah kelebihan dan keistimewaan yang Allah anugerahkan kepada kaum hawa. Betapa bersyukurnya menjadi seorang perempuan kerana kita dapat merasai nikmat kejadian pembentukan manusia secara langsung. Betul tak?



Mengandung seronok, bersalin pun ok cuma... Cuma bab berpantang sahaja ramai wanita yang bersungut. Tempoh berpantang adalah satu fasa yang memerlukan kesabaran, ketabahan dan disiplin yang tinggi. Kalau silap gaya tak kena cara boleh jadi murung dan gila meroyan. Jadi macam mana nak berpantang dengan sihat, ceria dan gembira? Jom saya kongsikan pengalaman saya dengan uols dalam entri ini.

Saya sudah 3 kali mengamalkan set bersalin Shaklee. 2 kali ketika berpantang anak kedua dan ketiga saya. Sekali ketika saya keguguran pada April 2013. Untuk makluman saya baru sahaja melahirkan zuriat ketiga pada 24 Jun 2014 yang lalu. Saya juga pernah mencuba produk lain ketika melahirkan anak sulung saya pada tahun 2008. Tapi setelah berjumpa dan mengamalkan set bersalin Shaklee ini, ternyata perbezaannya amat ketara. Fasa berpantang saya rasa seronok, ceria dan gembira selalu. Susah saya nak gambarkan.


Kenapa perlu berpantang dengan Set Bersalin Shaklee?


Vita- Lea with iron formula
  • Ibu yang sedang berpantang digalakkan mengambil vita-lea sebab semasa berpantang banyak makanan yang kita tidak boleh makan. Jadi kita akan kekurangan tenaga.
  • Ibu bersalin banyak kehilangan darah selepas bersalin dan perlu ambil makanan yang seimbang dan berkhasiat untuk menggantikan semula darah yang hilang.
  • Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
  • Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
  • Kalau nak breastfeed baby,pengambilan zat besi adalah sangat penting.
  • Vita-lea tak boleh diambil dengan minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan keberkesanan penyerapan zat besi oleh badan.
B Complex
  • Membantu menstabilkan hormon badan kita
  • Jika kurang B complex,  ibu dalam pantang boleh mengalami gangguan emosi.
  • Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
  • Menukarkan makanan kepada tenaga
Zinc Complex
  • Ibu yang tidak boleh makan ikan haruan atau pati ikan haruan boleh mengambil zinc complex sebagai pengganti ikan haruan.
  • Galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan.
  • Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
  • Ibu yang bersalin secara ceasarean mesti ambil zinc untuk mempercepatkan luka jahitan cepat sembuh
  • Pengambilan zink bagi ibu yang menyusu akan membantu anak yang disusukan membesar dgn baik.
  • Mengurangkan masalah rambut gugur
  • Membantu masalah kedinginan selepas bersalin.
Vitamin C
  • Berkonsepkan pelepasan masa.
  • Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan 
    memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
  • Vitamin c sangat diperlukan dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
  • Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
  • Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin
Set bersalin Shaklee ini memang sudah terbaik. Ibu bersalin pasti sihat dan ceria. Tapi masih belum gembira lagi ni.  Jangan risau. Kalau nak gembira kenalah add on esp dan ostematrix sekali.


Energizing Soy Protein
  • Memberi tenaga kepada ibu bersalin berpantang
  • Membekalkan protein yang dapat membaiki sel kulit rosak dan menghasilkan sel kulit baru. Wajah jadi berseri dan tidak pucat lesi
  • Strecthmark di perut dapat dihilangkan dengan cepat.
  • Menggalakkan penghasilan susu badan. Ibu menyusu perlu amalkan esp

Ostematrix
  • Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium secukupnya untuk ibu berpantang.
  • Dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.
  • Cepat memulihkan rasa lenguh-lenguh kaki, tangan dan badan. Elak berlaku kaki kejang dan sakit pinggang
  • Juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 
  • Tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin mudah ditelan.
  • Membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang


Set Bersalin Shaklee boleh diambil sejurus selepas bersalin. Jangan risau Set Bersalin Shaklee boleh diamalkan sekalipun bayi mengalami kuning atau joudis. Ia membantu ibu tenang, elak bentan dan meroyan.

Jika ibu hamil yang sedang tercari-cari supplement utk berpantang, saya dengan berbesar hati mencadangkan uols untuk berpantang dengan set bersalin Shaklee. Pasti keseronokan berpantang menjadi milik kita. Saya jamin 200%. Tak percaya? Jom baca testimoni di bawah ini:

Testimoni Set Bersalin Shaklee #1


Testimoni Set Bersalin Shaklee #2


Testimoni Set Bersalin Shaklee #3


Testimoni Set Bersalin Shaklee #4


Bestkan berpantang dengan set bersalin Shaklee? Apa lagi yang uols mahu, semua ada dalam set ini. Jadi apa tunggu lagi. Jangan biarkan fasa berpantang kita jadi murung, sedih, kecewa dan tidak gembira. Kita berhak menikmati fasa berpantang dengan sihat, ceria dan gembira. Jangan menzalimi diri sendiri. Jom klik pada gambar di bawah untuk pembelian mudah dan pantas.


ATAU


Boleh hubungi saya untuk pembelian Shaklee atau daftar jadi ahli Shaklee di:

♥ Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini. Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.



0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?