Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Tips mengatasi masalah anak kurang selera makan

with 0 Comment

Anak tak selera makan, ibu bapa runsing!


Pernahkah kita mengalami situasi anak sudah hilang ghairah untuk makan? Sebagai ibu sudah tentu kita berasa rungsing kerana anak kecil memerlukan makanan yang berzat semasa proses pembesaran. Tapi yang menghairankan bila disua jajan atau makanan ringan laju sahaja mereka makan. Nasi, ikan, ayam dan sayur sudah tidak menggiurkan lagi.  Mesti ada tak kena ni. Macam mana kita nak atasi masalah anak kurang selera makan ni?



Sebagai ibu bapa mesti kita runsing untuk menyediakan makanan yang cukup segala nutrisi setiap hari kepada anak kita. Ya lah dalam dunia moden yang pantas ini kesibukan membataskan peluang untuk menyediakan makanan yang seimbang dan lengkap  kepada anak kita. Kena beli buah-buahan, sayur, makanan ada karbohidrat dan protein untuk memberikan zat nutrisi lengkap kepada anak kita. Kekadang penyediaan makanan seperti ini tidak dapat dilakukan lantaran kesibukan ibu bapa bekerja yang kesuntukan masa.

Jadi, ada tak cara paling mudah, senang, menjimatkan tetapi keperluan nutrisi untuk anak kita sentiasa mencukupi? IApa kata kita lihat video di bawah ini. Wajib tengok dan kita akan dapat jawapannya.


Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Jemput baca serba sedikit perkongsian tips mengatasi masalah anak kurang selera makan.



Mealshake shaklee atasi masalah anak kurang selera makan

  • Makan bersama-sama. anak-anak akan mencontohi ibu bapa.
  • Jangan memaksa anak makan. Ia akan memburukkan lagi keadaan. Malah anak akan terus membenci dan merasakan ianya satu penyeksaan.
  • Offer anak-anak makan semasa mereka lapar dan tenang. Jangan tunggu terlalu lapar.
  • Cipta suasana waktu makan yang menggembirakan.
  • Untuk mencuba makanan baru, campurkan dengan makanan kesukaan anak-anak.
  • Hidangkan makanan anak-anak dengan cara yang menarik. Buat corak, hiaskan dengan comel mengikut kreativiti.
  • Elakkan makanan snek dan makanan ringan, terutama sebelum tiba waktu makan. MSG dalam makanan ringan akan hilangkan selera anak terhadap masakan yang bebas MSG.
  • Elakkan juga makanan tenusu ketika hampir tiba waktu makan, bagi mengelakkan anak kekenyangan ketika waktu makan.
  • Galakkan anak-anak membantu menyediakan hidangan makanan. Contohnya, bawa pinggan ke meja, letak sudu dalam mangkuk. Kalau ada anak yang besar sikit, boleh tolong potong-potong.
  • Ajak anak membeli barangan dapur bersama. Tunjukkan bahan-bahan yang digunakan untuk memasak.
  • Sekali sekala ajak anak makan dengan rakan sebaya atau saudara sebaya kerana anak sukakan suasana makan beramai-ramai.
  • Biarkan anak makan sendiri walaupun bersepah dan tumpah.
  • Tanya pendapat anak tentang menu yang diingini.
  • Jika susah-susah sangat, saya cadangkan ibu yang mengalami masalah anak kurang selera makan untuk memberi Mealshake Shaklee. Alhamdulillah anak-anak saya yang sebelum ini agak liat hendak makan akhirnya tidak lagi menolak pelawaan untuk makan.
Mealshake shaklee atasi masalah anak kurang selera makan

Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 

  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Apa kata mereka mengenai Mealshakes Shaklee:


Mealshake shaklee atasi masalah anak kurang selera makan

Tips mengatasi masalah anak kurang selera makan

Mealshake shaklee atasi masalah anak kurang selera makan

Mealshake shaklee atasi masalah anak kurang selera makan



Jangan biarkan anak kita dibelenggu masalah kurang selera makan. Kembalikan ghairah mereka untuk makan demi proses pembesaran yang sihat. Apa tunggu lagi! Boleh klik 'order now' untuk dapatkan mealshakes shaklee sekarang!


Jika ada pertanyaan, konsultasi dan pembelian produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?