Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee

with 0 Comment

Jangan anggap kebas tangan tidak bahaya!

Ketika saya sedang memandu kereta semalam, tetiba saya dapat call dari seorang pakcik yang bertanyakan adakah shaklee mempunyai supplement merawat Carpal Tunnel Syndrome. Aneh sekali nama sindrom ni jika kali pertama mendengarnya. Oleh kerana macam serius jer perbualan ini, saya memberhentikan kereta di bahu jalan untuk melayan panggilan pakcik ni. Kita mesti layan customer bagai menatang minyak yang penuh tau! Tanpa customer siapalah kita! Betul tak?


Pakcik itu mengadu beliau sering rasa kebas pada bahagian tangan dan jari-jari tangan  Rasa kebas ini akan menjadi lebih kuat terutamanya semasa memandu, semasa memegang objek seperti penyapu, telefon atau pen atau semasa bangun dari tidur. Bila ini berlaku pakcik ini akan berasa sakit berdenyut pada sendi tangan sehingga ke lengan atas, bahu atau ke tapak tangan dan jari. Selalunya berlaku selepas menggunakan tangan secara berterusan atau menggunakan tangan dengan kuat.



Carpal Tunnel Syndrome adalah satu keadaan di mana berlaku tekanan kepada saraf Median (‘Median Nerve’) di pergelangan tangan seseorang. Ia dua kali ganda lebih kerap berlaku kepada wanita berbanding lelaki dan dalam 80 peratus kes, pesakit berusia lebih daripada 40 tahun. Ia boleh disebabkan oleh tekanan daripada persekitaran luar tangan atau daripada dalam terowong pergelangan tangan (‘Carpal Tunnel’) itu sendiri.

Jom kita baca kaedah merawat Carpal Tunnel Syndrome ini. Rawatan untuk pesakit Carpal Tunnel Syndrome yang kronik ada 2 cara.

Kaedah tanpa pembedahan melibatkan:


  • Anduh: mengurangkan pergerakan pada pergelangan tangan akan mengurangkan simptom terutamanya pada waktu malam (layari laman web futuro.com.my). Namun alat ini hanya berkesan untuk keadaan CTS pada peringkat awal. 
    Anduh digunakan untuk merawat Carpal Tunnel Syndrome
  • non-steroidal anti-inlammatory drug (NSAIDs): Menggunakan ubat mengurangkan bengkak untuk mengurangkan rasa sakit terutamanya mereka yang mengalami kesakitan disebabkan oleh keadaan yang berkaitan dengan pembengkakan bahagian tangan.
  • steroid: Suntikan ubat jenis steroid ke dalam bahagian carpal tunnel boleh mengurangkan kesakitan. Pengambilan steroid secara oral pula mungkin tidak dapat mengurangkan simptom.

Kaedah pembedahan


  • Situasi ini mungkin terpaksa dilakukan di mana simptom tidak dapat dirawat menggunakan cara lain atau simptom terus berlarutan dan bertambah teruk.
  • Pembedahan boleh dilakukan dengan cara endoskop atau dengan membuat pembedahan kecil di bahagian pergelangan tangan.
  • Doktor akan membuat hirisan pada ligamen carpal yang memberi tekanan pada saraf median.

Pesakit yang mengalami simptom yang tidak teruk boleh mengurangkan rasa sakit dan kebas dengan mengambil lebih banyak masa untuk merehatkan tangan atau membuat pek ais untuk mengurangkan bengkak pada tangan.

Saya mencadangkan kepada pakcik itu tadi untuk mengamalkan Set Sendi Shaklee dan Vivix Shaklee bagi merawat Carpal Tunnel Syndrome yang dihidapi beliau.

Set Sendi Shaklee


Set sendi Shaklee Merawat Carpal Tunnel Syndrome

  • Ostematrix untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf.
  • Advanced Joint Health Tablet (AJHT) mengandungi glucosamine untuk melincirkan sendi dan saraf. Kandungan aktif ekstrak bunga Boswellia ialah asid Boswellic yang  antara lain berfungsi menghalang tindak balas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan.
  • Omega Guard bagi anti-inflammation.


Vivix Shaklee

Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menyihatkan sendi, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. 

  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Jom baca testimoni di bawah


Merawat Carpal Tunnel Syndrome dengan Shaklee

Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya. Boleh hubungi saya untuk pembelian di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini



0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?