Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Marhalah Kehamilan Saya: Set Vitamin Ibu Mengandung Trimester Ketiga

with 0 Comment

Episod kelapan

Assalamualaikum dan salam ceria semua. Terima kasih kerana sudi membaca blog Superbvitamin ini. Apa khabar mommy-mommy? Apa khabar mommy preggy? Apa khabar mommy breastfeed sekalian? Semoga uols berada dalam keadaan sihat sejahtera dan gembira selalu.



Okaylah, saya nak cerita sedikit pengalaman saya ketika menjalani rutin pemeriksaan di klinik ibu mengandung Taman Tun Dr Ismail minggu lepas. Kenalah pergi buat pemeriksaan walaupun sebenarnya malas nak pergi kerana perut ni dah besar sangat rasanya. Nak bergerak pun susah. Almaklumlah dah masuk minggu ke 33. 

Tiap kali check up keputusan hb menten cantek. Nurse pun dok puji jek. Siap tanya makan apa. Saya terus terang kata amik set vitamin ibu mengandung Shaklee. Pastu boleh pulak nurse tu advice saya fully breastfeed dengan set breastfeeding Shaklee sebab dia sendiri consume set 3m Shaklee. Dia tak tau yang saya ni SID bertauliah. Huhuhu.

Jom kita baca apa yang best sangat Set Vitamin ibu mengandung di trimester ketiga ini sampai nurse tu dok puji sahaja.


 vitamin ibu hamil


1. B-Complex

Fungsi:  Lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Vitamin B6 dapat mengurangkan rasa mual akibat morning sickness. Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi.


2. Ostematrix

Fungsi: Sebagai sumber kalsium, melegakan kekejangan dan kebas-kebas seterusnya membolehkan ibu mengandung mendapat tidur yang aman dan cukup. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. 


3. Vita-C

Fungsi: Sumber kolagen untuk kulit, merawat selsema ringan, merawat gusi bengkak sepanjang mengandung. Meningkatkan sistem imun ibu mengandung.


4. Vita-Lea

Fungsi: Pelengkap nutrisi harian ibu. Multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Membantu membentuk hemoglobin dan mengelakkan keletihan. Membantu menstabilkan bacaan hb darah ibu mengandung


5. OmegaGuard

Fungsi:  Minyak ikan tulen  yang membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin untuk membentuk perkembangan memori. Mengandungi DHA yang merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina bayi


6.  Energizing Soy Protein ESP

Fungsi: Protein membantu pertumbuhan plasenta,uterus dan penghasilan susu. Membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.

Apa kata mereka tentang set vitamin ibu mengandung shaklee ini:


 Set Vitamin Ibu Mengandung Trimester Ketiga

 Set Vitamin Ibu Mengandung Trimester Ketiga

Testimoni vitamin ibu mengandung

Testimoni vitamin ibu mengandung

Sudah baca testimoni di atas? Terbukti vitamin ibu mengandung Shaklee telah banyak menggembirakan ibu-ibu mengandung! Jika mommy preggy yang ingin menikmati fasa kehamilan yang ceria dan sihat, segeralah dapatkan vitamin ibu mengandung shaklee ini dengan saya. Insyallah saya akan beri konsultasi dan servis superb tip top! Jangan biarkan fasa kehamilan anda berlalu begitu sahaja. Ibu hamil berhak untuk menikmati keseronokan dan keceriaan semasa tempoh kehamilan. Bukan selalu kita nak mengandungkan? Betul tak?


Ibu mengandung yang sedang mencari set berpantang? Nak berpantang dengan sihat, gembira dan ceria? Sila klik set bersalin dan berpantang 



Boleh buat pembelian Shaklee dengan saya. Servis & consultation superb tiptop.

Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271 atau 019 - 2249556
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?