Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Strok, Kolestrol dan Omega

with 0 Comment

Bahaya strok!

Strok merupakan punca kematian ketiga terbesar di Malaysia, selepas penyakit jantung dan kanser. Ia dianggap sebab utama kehilangan upaya yang teruk, dan setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok. Walaupun kebanyakan kes menimpa orang dewasa, sesiapa sahaja boleh mengalami strok, termasuk kanak-kanak.

Strok melibatkan - Emosi, Imbangan, Koordinasi, Penglihatan, Pendengaran, Deria rasa, dan Pergerakan Terkawal.Terdapat 2 jenis strok iaitu

(1) Strok Iskemia - Gumpalan darah tersekat di arteri dan menghalang perjalanan darah. Kerap kali, strok iskemia terjadi akibat dari timbunan kolesterol dan sisa lain di dalam arteri (atherosclerosis) selama bertahun-tahun.

(2) Strok berdarah - Apabila arteri pecah, darah dipaksa masuk ke dalam tisu otak, merosakkan sel-sel sehingga bahagian otak itu tidak dapat berfungsi. Penyakit darah tinggi yang lama dan tidak dirawat menyebabkan tekanan pada dinding arteri, menambahkan risiko ia pecah atau berdarah.

Jika anda pernah mengalami strok, besar kemungkinan anda ada mengambil ubat-ubatan yang ditentukan oleh doktor anda untuk mengurangkan risiko strok berlaku lagi.

Biasanya, ubat-ubatan itu membantu
* Merendahkan tekanan darah.
* Mengurangkan risiko gumpalan darah.
* mengurangkan tahap kolesterol ’tidak baik’.

Penting untuk anda mengambil ubat seperti yang ditentukan oleh doktor. Sesetengah orang berhenti mengambil ubat sebaik sahaja mereka merasa sihat – tanpa mengetahui yang mereka meletakkan diri sendiri dalam bahaya. Sepatutnya, anda meminta doktor anda menerangkan apakah dia ubat-ubat itu, kenapa anda patut mengambilnya, adakah sebarang kesan sampingan, dan jika anda mengalami apa-apa kesan sampingan yang tidak baik seperti pening atau mabuk-mabuk, anda mestilah memberitahu doktor anda.

*Sumber: NASAM (National Stroke Association of Malaysia)

Jika anda ingin mencuba pengambilan vitamin Shaklee, kami mencadangkan pengambilan Shaklee OmegaGuard, yang diketahui fungsinya sebagai pemecah lemak dan kolesterol 'tidak baik' (LDL), dan dalam masa yang sama bantu menambah kandungan kolesterol 'baik' (HDL).


Jika ada di antara ahli keluarga anda yang mengalami strok, boleh cuba amalkan OmegaGuard ini, namun jangan sesekali meninggalkan ubat dari doktor, melainkan dengan keizinan doktor. Boleh hubungi saya dengan lanjut untuk konsultasi & cara pengambilan (untuk customer SuperbVitamin sahaja!).

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ Contact No 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Laman web: superbvitamin.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Superb Promo Januari 2018

Superb Promo Januari 2018
Beli 3 Omega Guard diskaun 5%

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?