Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

ESP dan Kaitannya dengan Pertambahan Susu

with 0 Comment

ESP suplemen terbaik untuk breastfeeding

Majoriti pengunjung blog ini terdiri daripada golongan wanita ~ anak dara, mak dara, sedang hamil, lepas bersalin, masih dalam pantang dan semestinya breastfeeding hardcore macam saya.

Jadi, antara persoalan yang  selalu ditanya pada saya ialah "benarkah makan suplemen ini boleh membanyakkan susu badan saya?" .. terutamanya ESP dan Alfalfa....

ESP adalah singkatan kepada Energizing Soy Protein dan merupakan suplemen kegemaran customers saya, merupakan best sellers memandangkan manfaatnya yang pelbagai. Ia merupakan makanan tambahan protein. 

Protein adalah makanan kepada sel tubuh kita. Ini kerana protein itu sendiri adalah binaan asas sel dan tisu dalam tubuh kita. Oleh itu, protein membantu sel2 tubuh kita untuk terus terbina dan dipulihkan supaya sentiasa sihat. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat2 makanan ke dalam tubuh. ESP membantu tubuh kita menghasilkan sel2 yang sihat.

Apabila sel2 tubuh sihat dan apabila segala zat2 dan nutrien2 menyerap dengan baik ke dalam tubuh si ibu, maka secara automatik taraf kesihatan si ibu bertambah baik. Gaya hidup masa kini membuatkan kita mudah sakit, letih dan stress.. ditambah dengan kekangan untuk mendapatkan nutrien secara lengkap daripada sumber makanan asal. Jika sel tidak sihat, proses pemulihan mengambil masa kerana zat2 dan nutrien2 lambat dalam menyerap dan membantu tubuh pulih.. malah zat2 sedia ada digunakan utk proses pemulihan itu pula. Akibatnya tubuh si ibu menjadi bertambah sakit, letih dan stress. 

Sakit, letih dan stress yang berterusan sememangnya mengganggu penghasilan susu ibu. 

Justeru, pengambilan vitamin sedikit-sebanyak membantu proses pemulihan ini tadi.. dan pengambilan ESP sebagai suplemen asas membantu memberi kesan yang optimum, Insyallah....

Sebarang pertanyaan boleh ajukan secara peribadi kepada saya.
email: maznifaeza@gmail.com
sms/call: 016-5199271
Layari FB untuk info terkini www.facebook.com/superbvitamin
kredit to yoursupermom.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Superb Promo Januari 2018

Superb Promo Januari 2018
Beli 3 Omega Guard diskaun 5%

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?