Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Fenomena Shaklee Melanda Malaysia !!

with 0 Comment
Kenapa nak tunggu esok sedangkan hari ini boleh?

Assalamualaikum semua! Semoga uols sihat dan mendapat aura-aura positif sentiasa. Kepada pencinta-pencinta blog SuperbVitamin jangan risau dan bimbang. Saya still bershaklee sambil menyebarkan kebaikan shaklee untu orang lain. Cuma kekadang tu tidak berkesempatan untuk berkongsi cerita Shaklee dengan uols di blog ini.


Menjana pendapatan dengan Shaklee

Alhamdulillah hari ini dapat juga saya meluangkan masa untuk berkongsi sedikit cerita yang mungkin boleh memberikan aura positif kepada kita. Fenomena Shaklee melanda Malaysia!! Wow! Betulke? Tapi sebelum tu kita baca ini dulu.

18 sebab kenapa Shaklee berbeza dengan jenama yang lain.
  1. Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral.Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”.Inilah sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.
  2.  Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidang nutrisi, biochemistry, philosophy and divinity.
  3. Pada 1924,Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr. Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkuskan dan dipasarkan.
  4. Pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Food Guide pyramid yang sekarang ini juga dicadangkan oleh United States Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin, buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.
  5. Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada 1933, secara rasminya beliau menerima darjah kedoktorannya. Beliau menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi filosopi asas dalam Shaklee.
  6. Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun. Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. Impian beliau adalah untuk berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.
  7. Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies.
  8. Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.
  9. Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka.Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University)dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia. Beratus ujian diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition. The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of Applied Physiology, and. The American Journal of Cardiology
  10. Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 ringgit untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka
  11. Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua suplemen semulajadi yang badan perlukan. Sebagai makanan, produk2 Shaklee mengandungi nutrien2 asas,enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2 kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan ie karotenoid, flavonoid..yang ni nanti saya ulas panjang dalam entry yang lain)
  12. Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California.
  13. Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2 makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang vitamin sendiri.. Menarik bukan.
  14. Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal. Shaklee juga mempunyai lebih 150orang saintist dan lembaga penasihat terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti terkemuka dunia
  15. 176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee . Ujian melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan
  16. Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan.
  17. Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan.
  18.  Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti. kredit
Semalam adalah Sabtu yang luar biasa bagi Shaklee. Sabtu minggu terakhir September 2013 telah mencatat sejarah tersendiri. Shaklee hq telah diserbu oleh pencinta-pencinta Shaklee sejak awal pagi. Penuh sesak dengan manusia. Ramai yang menghabiskan masa 4 atau 5 jam semata-mata kerana Shaklee. Sehinggakan pihak Shaklee terpaksa membuat kauter tambahan sementara untuk memudahkan orang ramai berurusan. Sehingga pukul 8 malam ada lebih kurang 100 pelanggan masih belum selesai berurusan dengan Shaklee. Wow! Hebatkan kan kan....

Menjana pendapatan dengan Shaklee
Sesak. Terpaksa beratur panjang untuk mengambil shaklee

Menjana pendapatan dengan Shaklee
Orang ramai tetap sabar. Sabar itu separuh drpd iman

Menjana pendapatan dengan Shaklee
Beratur panjang sampai keluar dari pintu Shaklee. Hebatkan?
Menjana pendapatan dengan Shaklee
Sesak!
Kenapa Fenomena Shaklee ini berlaku?

Jawapannya telah saya senaraikan di atas. Itu adalah sebahagiannya sahaja. Yang penting kita kena rebut peluang ini. Shaklee always hotselling item.memang rugi siapa yang tak ambil peluang untuk buat bisnes ni...Bisnes ini bersifat independent. Maksudnya kita bebas nak mencorakkan bagaimana perniagaan kita dijalankan Kita adalah bos pada bisnes kita sendiri.... Sambil bershaklee sambil  menjana pendapatan. Tak kisahla full time atau part time. Kalau anda seorang ibu..seorang suri rumah..atau seorang mom yang berkerjaya... anda masih boleh menjana pendapatan bersama Shaklee.. Part time pun ok. Sebabnya ianya mudah dan simple.
  • Tidak perlu keluar mencari customer, cuma duduk di hadapan laptop / PC sahaja!
  • Memberikan masa kerja yang fleksibel
  • Tidak perlu menyimpan stok banyak-banyak
  • Siapa yang berusaha lebih dia yang akan berjaya
  • Produk yang dipercayai. Suplemen Shaklee adalah semulajadi selamat, berkesan, mesra alam dan terbukti selama lebih 50 tahun!
  • Mempunyai rangkaian kumpulan memberikan sokongan dan panduan kepada ahli-ahlinya

Menjana pendapatan dengan Shaklee


Uols nak join saya berbisnes dalam Shaklee? Sebelum tu sila tanya diri sendiri. Adakah uols sanggup memberi komitmen pada bidang yang pilih, kapasiti diri, modal, kekuatan mental dan fizikal. Jangan memilih sebab ikut ikutan. Dan ingin saya ingatkan tiada istilah goyang kaki kalau nak berjaya. Ini bukan skim cepat kaya tau. 

Menjana pendapatan dengan Shaklee


Jika uols sudah bersedia terjebak dalam fenomena Shaklee di Malaysia, jangan berlengah lagi! Saya mengalu-ngalukan sesiapa sahaja diluar sana  untuk menyertai group saya iaitu Superb Fantastic Group. Best buat Shaklee business ni!

Nak follow saya?
Hubungi saya sekarang di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?