Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Macam Mana Nak Buat Duit Dengan Shaklee

with 1 comment
Kejayaan di tangan kita!

Wang semakin tidak bernilai. RM50 cepat sahaja habis walaupun kita hanya membeli beberapa barang di pasar malam. Baru masuk 2 minggu duit gaji pun nak habis. Mulalah gundah gulana. Macam mana nak survive sampai hujung bulan ni? Perbelanjaan makanan harian perlu dikawal. Ikat perut menjadi kewajipan. Itu belum lagi nak fikir macam mana nak pergi kerja esok. Duit petrol, tol dan parking wajib disediakan. Nampak sahaja luaran kita ni okay tetapi di dalam berkocak! Jenuh memikirkan macam mana nak buat duit sampingan tambah pendapatan.

Jom bisnes shaklee dengan Superb Vitamin
Siapa sini miskin bandar? Angkat tangan!

Itu adalah kisah saya pada awal tahun 2012. Memang perit untuk meneruskan kehidupan pada zaman moden ini. Semuanya perlukan duit! Setiap bulan saya merintih sendirian untuk menampung segala pembelanjaan keluarga saya. Kami boleh dikategorikan miskin bandar.

Akhirnya pada hujung Januari 2012 saya telah memilih Shaklee. Sebenarnya saya telah mengamalkan Shaklee sejak saya hamil anak kedua pada 2011. Kemudian saya meneruskannya semasa bersalin dan berpantang sehinggalah menyusukan anak saya. Produk Shaklee memang terbukti berkesan dan superb dooperb. Harga pun tak mahal dan berpatutan.

Entri saya kali ni bukan nak cerita pasal produk Shaklee yang sudah memang terbukti hebat dan diyakini ramai tu. Tapi saya nak berkongsi macam mana nak buat duit dengan Shaklee. Sebelum itu perlu tahu kenapa saya memilih untuk serius berbisnes Shaklee? Ini jawapan saya:
  • Tidak menggunakan masa dan tenaga saya terlalu lama
  • Tidak menganggu tanggungjawab harian saya sebagai wanita bekerjaya, isteri dan ibu
  • Tidak perlu keluar rumah mencari customer. Sesekali tu kena keluar juga untuk urusan pos dan CoD. Takkan tak keluar langsungkan?
  • Konsep bisnes tidak mencari customer, tapi customer yang ghairah mencari kita
  • Bisnes yang santai dan amat berkesan
  • Boleh menambahkan lagi duit kita tidak kira sama ada kita ini seorang seorang suri rumah, guru, jurutera, jururawat dan sebagainya.
  • Paling penting pendapatan lumayan dan halal 

Macam mana nak buat duit dengan Shaklee?

Langkah pertama kenalah menjadi ahli dahulu, Hanya rm65 sahaja. Tak perlu duit ribu riban untuk mendaftar sebagai ahli shaklee.Tak perlu nak simpan stok produk. Modal yang murah tapi hasilnya lumayan. Kita boleh pilih nak income berapa sebulan. 2, 3, 4, 5 atau 6 angka sebulan.  Kita yang pilih sendiri. Nak seribu daya tak nak duduk diam-diamlah kan kan.

Sebelum mendaftarkan diri untuk join bisnes shaklee,pastikan kita telah membuat pilihan yang tepat. Pastikan kumpulan yang disertai ini serius, aktif, energatic, optimistik dan islamic. Ini penting dalam membimbing kita untuk buat duit banyak-banyak dengan Shaklee.

Langkah terbaik dan bijak adalah menjadi ahli di bawah Superb Fantactic Group pimpinan saya. Insyallah uols tidak akan menyesal dan saya akan pimpin uols menjadi jutawan muslimah atau muslim suatu hari nanti.

Apa kelebihan dan keistimewaan Superb Fantastic Group?

Macam Mana Nak Buat Duit Dengan Shaklee
Saya bersama sebahagian leaders Superb Fantactic Group

Macam Mana Nak Buat Duit Dengan Shaklee
Bersama Jutawan Shaklee  Prime Master Cery

Jom bisnes shaklee dengan Superb Fantastic
Keluarga Rich Family Master Lyzar

  • Group saya bernaung di bawah keluarga besar Jutawan Shaklee pimpinan Master Cery. Group saya juga berada dalam radar wanita hebat Master Lyna Noh. Group saya juga sentiasa mendapat sentuhan magis RichMommy Master Lyzar Rusman. Insyallah saya dan ahli-ahli di dalam Superb Fantastic Group akan menyusul menjadi Master beramai-ramai pada tahun 2014 nanti.
  • Dalam semua group ni kami mempunyai jalinan ukhwah yang kukuh walaupun tak pernah berjumpa, hanya online, tapi akrab macam dah menjadi saudara mara. Seronok bukan? Kami menjadi penggalak semangat antara satu sama lain. Bila berdepan dgn kekecewaan, rasa down dan lost kami akan hilangkan segala yang negatif dan suburkan yang positif. Apabila kita bercampur dengan orang yg positif secara automatiknya kita pun akan menjadi positif
  • Superb Fantastic Group akan memberi bimbingan bagaimana nak bisnes Shaklee dengan konsep kita tak mencari customer, tapi customer yang ghairah mencari kita.
  • Saya akan menurunkan segala ilmu saya dan memberi bimbingan kepada uols bagaimana nak mendapatkan customer secara 'softselling'
  • Yang paling best bila uols menyertai group saya ni ialah saya akan memberi bimbingan bagaimana nak menjadi usahawan internet.
  • Pelbagai ilmu internet marketing melalui blog dan websit boleh didapati dalam group saya. Kita akan belajar bagaimana nak mengkonker google.
  • Ilmu dan teknik marketing di personal facebook akan saya berikan. Uols juga dapat menimba ilmu cara marketing dan teknik yang magis di fan page facebook.
  • Saya akan beri bimbingan bagaimana nak dapatkan viral dan jualan dengan facebook ads. Kaedah dan teknik yang efisien untuk melaksanakan facebook ads penting dipelajari.
  • Apa lagi? Dengan menyertai Superb Fantastic Group uols akan dapat melaksanakan bisnes online yang berkesan dan efisien melalui facebook dan blog. Customer datang dari ceruk rantau. Kangar, Pendang, Gua Musang, Ipoh, Shah Alam, Melaka, Sarawak, malah dari Brunei pun ada. Kita golek-golek atas tilam pun kita boleh dapat berbisnes. Masa bercuti pun kita boleh berbisnes. 24 jam 7 hari seminggu. Dunia tanpa sempadan. 
  • Saya selalu juga buat perjumpaan. Perjumpaan lebih kepada makan-makan sambil mengeratkan keakraban antara ahli group. Boleh baca di sini best buat bisnes shaklee
  • Konsep bisnes yang group saya terapkan keluarga tetap nombor 1. Walaupun sibuk berbisnes tetapi keluarga jangan dipinggirkan. Tak percaya? Boleh lihat gambar-gambar di bawah

Macam Mana Nak Buat Duit Dengan Shaklee

Macam Mana Nak Buat Duit Dengan Shaklee

Sertai bisnes shaklee dengan Superb Vitamin

Sertai bisnes shaklee dengan Superb Vitamin

Memang rezeki kita hanya ditentukan Allah. Tapi sebagai hambanya kita perlu berusaha, berdoa dan bertawakal untuk berjaya di dunia dan di akhirat. Element lain yang penting adalah pemilihan group. Apabila kita sertai group yang hebat dan banyak keistimewaannya kita pun akan sentiasa bersemangat dan lancar untuk mencapai kejayaan sekaligus dapat buat duit dengan Shaklee.

Jangan merintih mengenang nasib kita yang sering tak cukup duit. Masih lagi mengharap BR1M! Sentiasa kesempitan duit. Peluang sudah terhidang di depan mata. Jangan menangguhkan peluang kita untuk berjaya. Jom buat duit dengan Shaklee bersama group saya! Hanya kita sahaja yang boleh menentukan masa depan kita. Kejayaan di tangan kita! Jom berjaya di dunia dan akhirat!

Hubungi saya sekarang di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com












Perbezaan Antara Ubat dan Supplement

with 0 Comment
Kesihatan kita tiada nilai tandingnya

Pernahkah kita mendengar kata-kata seperti di bawah? Saya selalu menerimanya. Hampir saban hari saya terpaksa memberi sedikit ilmu kepada mereka yang berkata seperti di bawah:

"Buat apa aku makan suplement. Aku bukan sakit pon."
"Kenapa kau jumpa doktor. Kau kan makan supplement mestilah sihat selalu."
"Saya tak suka makan supplement sebab ini semua taktik nak kaut untung syarikat yang jual supplement."

Kebaikan dan keistimewaan vitamin shaklee

Masih ada lagi yang beranggapan sinikal tentang suplement. Selalunya yang beranggapan macam ini adalah orang yang kurang ilmu tentang supplement atau memang dia seorang yang tak mementingkan penjagaan kesihatan. Memang terdapat banyak perbezaan antara ubat dan suplement. Mari kita baca penerangannya di bawah.

Ubat

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Ia tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu badan kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan. Kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya di pertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh. 

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

3. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan. Seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

8. Ubat merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukanya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan,  sebaliknya ia tidak memulihkan. Tidak ada keadaan badan yang disebabkan oleh kekurangan apa-apa ubat. Contohnya sakit kepala, bukan disebabkan kekurangan aspirin pada sesuatu system.

9. Orang tua biasanya memerlukan ubat pada sukatan yang rendah kerana mudah mendapat kesan sampingan yang serius jika dibandingkan dengan orang muda.



Supplement (Vitamin)

Perbezaan Antara Ubat dan Supplement

1. Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.

2. Bahan-bahan berkhasiat bertindak dengan membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

3. Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya tergangu sementara. Oleh itu badan akan membina system enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

4. Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

5. Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghadaman lain-lain faktor makanan.

6. Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada satu pun kenyataan yang tercatit mengenai merbahayanya dengan pengambilan vitamin, zat galian dan asid amino.

7. Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindak balas kepada seseorang. Ianya hanya memberi kesan sekiranya bahan-bahan berkhasiat ternyata kekurangan dalam tubuh badan.

8. Bahan-bahan berkhasiat bertindak secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang. Ia kebiasannya mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai kesan kejayaan.

9. Bahan berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yang sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yang tertentu oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dapat mengatasi masalah serta kerosakan yang telah terjadi dan tidak berulang lagi.

10. Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan khasiat, oleh kerana faktor-faktor kekurangan yang berlarutan begitu lama serta penghadaman yang lemah.


Kebaikan dan keistimewaan vitamin shaklee


Secara kesimpulannya ubat di ambil ketika kita sakit sahaja. Supplement boleh diambil bila-bila masa dan yang paling penting minum air banyak semasa mengambil supplement. Ubat mengandungi dadah yg membolehkan ia bertindak dengan cepat. Supplement tidak menggunakan dadah tetapi mengandungi banyak vitamin-vitamin yang sihat yang digunakan untuk melawan segala penyakit.


Sudah terang lagi bersuluh. Memang terdapat perbezaan antara ubat dan supplement. Bukan saya kata, tapi orang lain kata,"Mencegah lebih baik daripada mengubati."

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini



Atasi Mudah Letih Tidak Bertenaga Dengan ESP Shaklee

with 0 Comment
Badan sihat, kerja pun beres

Akhirnya dapat juga saya meluangkan masa untuk berkongsi kebaikan shaklee dengan uols. Semoga pencinta-pencinta SuperbVitamin berada dalam keadaan sihat yang optimum. Sihat dan ceria! Jangan murung tau.

Hari ini saya nak bercerita tentang masalah mudah letih tidak bertenga dan mengantuk. Seawal pagi kita bingkas bangkit dari tidur dan ceria untuk memulakan rutin harian kita. Tapi baru masuk pukul 10 pagi badan dah lemau. Asyik mengantuk sahaja. Kusangkakan panas sampai ke petang rupanya belum tengah hari dah hujan. Aiyaaark! Apa nak jadi ni. Nak kata tidur tak cukup, rasanya tak pula. Macam mana boleh jadi letih tidak bertenaga ni? Adakah faktor permakanan?


Sarapan pagi dengan esp Shaklee


Sarapan pagi dengan esp Shaklee

Entri kali ini saya nak bercerita tentang kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee ESP yang dapat membantu kita bertenaga berjam-jam. Ciptaan dari Shaklee yang melengkapkan ESP mempunyai ciri-ciri tindak balas glisemik

Tindak balas glisemik ni menerangkan kesan makanan kepada paras gula dalam darah. Hasil saintis Shaklee telah mencipta indeks glisemik yang rendah dalam Energizing Soy Protein ESP. Ia membolehkan gula dalam darah dipecahkan secara perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Tidak seperti keretapi laju. Perlepasan tenaga secara perlahan inilah yang membuatkan kita merasa bertenaga selama berjam-jam. Selain itu kesimbangan metabolik yang terbentuk selepas kita minum esp ini akan membuatkan kita berasa tidak lapar, tenang dan selesa.

Tanpa kita sedari atau pun sengaja kita tak mahu ambil peduli, cuba kita makan aiskrim (indeks glisemik tinggi) atau makanan manis. Kita mungkin akan berasa cepat lapar malahan mungkin berasa letih, mengantuk dan cepat marah. Ini terjadi apabila paras gula yang tinggi dalam darah selepas makan aiskrim telah menurun secara mendadak seperti keretapi laju. 

Contoh lain yang mudah apabila kita mengambil sarapan nasi lemak. Selepas kita menikmati kelazatan nasi lemak pasti mata akan menjadi mudah mengantuk, badan lesu dan tidak bertenaga. Padahal kita memperolehi tidur yang cukup malam tadi.


Sarapan pagi dengan esp Shaklee

Sudah gaharu cendana pula. Sudah tahu bertanya pula. Uols dah tahu apa nak buatkan. Untuk atasi mudah letih tidak bertenaga setiap hari bersarapanlah dengan ESP. Tinggalkan menu sarapan yang tidak menyihatkan. Kebaikan esp bukan setakat ini sahaja. Malah kita akan dapat menikmati pelbagai kebaikan daripada ESP. Kulit bertambah cantik dan anjal, tiada lagi wajah yang kusam dan sebagainya. Boleh baca perincian ESP di sini.

Sebelum saya akhiri entri ini, marilah kita membuat perubahan dalam mengambil menu permakanan kita setiap hari. Berdisiplin dalam menentukan menu yang sihat dan terbaik untuk kita dan keluarga kita. Sesungguhnya lebih mudah kita mencegah daripada mengubati. Nikmat hidup sihat memang tiada galang gantinya. Pilihan di tangan kita. U DECIDE!

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Vitamin Untuk Ibu Mengandung Peringkat Awal Trimester Pertama

with 4 comments
Tahniah kerana hamil!

Salam ceria semua! Semoga sentiasa sihat dan bertambah-tambah rezeki. Opps bercakap pasal rezeki ni, mungkin ada antara kita yang baru naik pangkat, dapat rumah baru, beli kereta baru, dapat anak baru dan baru sahaja disahkan mengandung. Siapa sini yang baru disahkan mengandung? Sila angkat tangan! Huhuhuhu

Set eu four pack terbaik untuk vitamin ibu hamil


Pada peringkat awal ni kesihatan dan pemakanan amat penting bagi seorang ibu hamil. Maklumlah benih baru nak bercambah. Mesti ditatang bagai minyak yang penuh. Kebiasaanya ibu hamil perlu memastikan tekanan darah seimbang. Tidak terlalu rendah dan tidak terlalu tinggi. Pastikan HB sentiasa stabil.Tidak terlalu rendah kerana ia akan mengganggu proses pembetukan organ-organ pada bayi. Malah ia boleh menyebabkan keguguran.

tekanan darah yang sesuai untuk ibu hamil


Ibu mengandung juga perlu mengambil vitamin untuk memberikan tenaga tambahan. Almaklumlah pada peringkat awal ini pasti ibu hamil akan mengalami rasa lemah, tidak bermaya dan letih sahaja. Ini berlaku disebabkan perubahan hormon yang berlaku pada tubuh ibu hamil.

Justeru itu adalah penting bagi ibu yang baru sahaja disahkan hamil mengambil vitamin untuk mengekalkan nutrisi-nutrisi penting yang diperlukan oleh ibu dan bayi dalam kandungan.

Set eu four pack terbaik untuk vitamin ibu hamil

Vitamin Shaklee yang sesuai untuk ibu mengandung peringkat trimester pertama di panggil Set Eu-Four Pack. Jom kita baca vitamin untuk ibu mengandung peringkat awal trimester pertama di bawah:

Vitamin C
Vitamin C tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita. Jadi, kita kena dapatkan dari sumber luar. Vitamin C dapat mempertingkatkan sistem imun badan. Sistem imun yang kuat dapat menjadi benteng supaya kita tidak mudah dijangkiti penyakit. Kalau nak tau, sebiji vitamin C shaklee 500g adalah bersamaan dengan 6 1/2 biji buah oren tau! Sanggup ke nak makan sampai sebanyak tu sehari? sebiji buah oren navel (yg jenis manis tu..) RM1 jugak saya tengok kat pasaraya. Uniknya vitamin C Shaklee pula ia berteknologi pelepasan bermasa. Maksudnya 100mg vitamin c dilepaskan ke dalam tubuh setiap jam. Ini kerana, vitamin C adalah sejenis vitamin larut air dan mudah musnah. Kalau semua vitamin C tu terus dilepaskan waktu kita makan vitamin tu, badan kita tak dapat khasiat vitamin C tu sepenuhnya sepanjang hari.

B kompleks (asid folik)
Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B. B kompleks juga adalah vitamin jenis larut air dan mudah musnah akibat stress, pencemaran dan sebagainya. Mengapa kita perlukan b kompleks dalam menu harian? B kompleks terdiri daripada kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1), riboflavin (B-2),niacin (B-3), pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin. Secara umumnya, B kompleks meningkatkan metabolisme badan, menukarkan gula kepada tenaga, menstabilkan hormon dan penting untuk kesihatan saraf. Dengan kata lain, B kompleks dapat mengurangkan stress, meningkatkan daya fikiran,  membuat wajah berseri-seri. Kalau nak tau, riboflavin dalam B kompleks lah yang memberikan warna kuning fluorescent pada urin dan susu ibu. 

Vitalea
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, diformulasi dengan zat besi. Apakah beza Vitalea dengan multivitamin biasa?
Kemajuan Saintifik - Disokong oleh tujuh kajian klinikal.
Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif -Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru. 
Kualiti yang luar biasa - Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan.

Selain itu, Vitalea turut dilengkapi dengan zat besi. Apakah kepentingan zat besi, terutama bagi ibu menyusu? 
Bagi ibu yang telah datang menstrual, ibu akan kehilangan zat besi sebanyak 15%. Secara tak langsung, kandungan zat besi dalam susu ibu juga akan menyusut. Zat besi adalah sangat penting untuk perkembangan fizikal dan mental kanak-kanak yang sihat. Pastikan ibu-ibu tidak memandang remeh pengambilan zat besi, terutama apabila bayi berumur 6 bulan ke atas. 

Pengambilan dengan Vitamin C dapat membantu penyerapan zat besi yang optimum! Namun, elakkan pengambilan dengan susu atau ostematrix kerana kalsium dapat mengganggu penyerapan zat besi (vitalea).

Ostematrix
Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium semata-mata tidak mampu dimanfaatkan oleh tubuh tanpa magnesium dan vitamin D yang mencukupi. Ia ibarat batu-bata tanpa simen..  Begitu juga kalsium. Walau sebanyak mana anda consume kalsium, ia tak berguna selagi mana tidak diiringi dengan magnesium dan vitamin D sebagai pelengkap. Bagi yang telah mencuba Ostematrix sahaja tahu keberkesanannya mengatasi keletihan, cramp, kebas-kebas, sembelit dan banyak lagi. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan Ostematrix terbukti dapat membantu penghasilan susu ibu, provided konsep asas penyusuan (supply vs demand) dipatuhi dan ikut je saranan & tips daripada kami. 
Ostematrix adalah terbaik diambil sebelum tidur kerana penyerapannya adalah optimum sewaktu kita tidur kerana kurang kehilangan air. 

Set Eu-Four Pack memang terbukti sebagai vitamin terbaik untuk ibu mengandung peringkat awal trimester pertama. Tak percaya? Tengoklah gambar di bawah ini

Set eu four pack terbaik untuk vitamin ibu hamil

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini





Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee

with 41 comments
Vivix Shaklee berbaloi-baloi!

Assalamualaikum dan salam ceria semua. Oh! Sungguh lama saya tak bersiaran di blog kesayangan saya ni. Maafkan saya jika membuatkan uols tertunggu-tunggu dendam rindu menunggu entri terbaru. Apa yang penting saya sentiasa mendoakan kesejahteraan buat pencinta-pencinta SuperbVitamin!


Vivix shaklee suplement terbaik


Jom saya belanja uols dengann video ini. Kisah seorang suami yang tidak mempercayai supplement. Dah nak lumpuh pon masih berdegil. Nasib baik isteri dia bersabar dan beri juga dia supplement Shaklee... Ini kisahnya




Bulan ini ada berita menarik untuk peminat setia Vivix Shaklee. Boleh dapatkan Vivix Shaklee dengan harga superb runtuh. Hanya di bulan November 2013 sahaja.

Sebelum tu mari kita mengetahui keistimewaan dan kebaikan Vivix Shaklee ini. Apa yang best sangat? Berbaloikah dengan harga yang ditawarkan?

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan
Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Jom kita baca bagaimana Vivix dihasilkan dari esktrak botani di sini 

Apa kata mereka mengenai Vivix Shaklee?

Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee

Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee

Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee

Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  016 - 5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?