Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Set Diet Shaklee Membantu Badan Kurus dan Slim di Hari Raya

with 0 Comment
Seronoknya diet bersama Shaklee

"Berat badan aku naik 5 kilo lah." Pengakuan jujur ini sering kali kita dengar selepas Aidilfitri. Sambutan hari raya di Malaysia memang meriah dengan aneka makanan yang lazat. Selama sebulan tidak putus-putus kita akan mendapat jemputan rumah terbuka hari raya. Jika turutkan nafsu makan akibatnya bertambahlah berat badan kita.

Aku berjaya kurus dengan Set Kurus Shaklee!
Entri saya kali ini nak cerita tentang badan kurus dan slim di hari raya. Ramai antara kita terdorong makan sepuas-puasnya sejak hari pertama Aidilfitri atas alasan ramadan sudah berlalu. Impak pesta rumah terbuka bukan sekadar mengeratkan hubungan bahkan ramai mula risau berat badan naik secara mendadak.

Biarpun perlu menghadiri banyak majlis rumah terbuka, ia bukanlah alasan tidak mengawal pengambilan pemakanan atau melupakan amalan diet. Apabila anda tidak meneruskan lagi diet tersebut, anda tidak boleh membakar kalori seperti anda lakukan sebelum ini. Sebaliknya, berat badan anda bertambah berat. 

Perlu diingatkan, makan secara tidak terkawal pada musim raya adalah berbahaya bagi individu yang mengalami masalah kesihatan dan perlu menjaga pengambilan pemakanan. 


Tapi jangan bimbang. Jom kita amalkan pemakanan diet yang sihat. Set diet Shaklee membantu badan kurus dan slim di hari raya.

Detox badan dengan Alfalfa atau Herba Lax 
Set Diet Shaklee Membantu Badan Kurus dan Slim di Hari Raya
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Herb-lax atau Alfalfa sesuai bertindak sebagai agen detox. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.


 

Pecahkan lemak dengan Lecithin atau Omega
Set Diet Shaklee Membantu Badan Kurus dan Slim di Hari Raya

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Membina otot dengan protein Cinch Shake atau ESP


Set Diet Shaklee Membantu Badan Kurus dan Slim di Hari Raya

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, kita boleh memilih samada Cinch Shake atau jika ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP (ESP juga sumber terbaik untuk kulit gebu dan cerah dan mempercepatkan penghasilan susu badan)


Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot,mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. 


Aku berjaya kurus dengan Set Kurus Shaklee!


Percaya atau tidak ramai yang mengeluh baju raya yang baru ditempah menjadi sendat dan ketat selepas hari raya. Ada yang naik berat badan berkilo-kilo. Awas! Jangan turutkan nafsu makan. Kawal cara pemakanan kita. Nak lagi bagus amalkan set diet Shaklee ini. Set diet Shaklee membantu badan kurus dan slim di hari raya.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?