Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Ibu Rungsing Anak Kurang Selera Makan

with 0 Comment
Meal Shakes boleh membantu!!!


Salam ceria kepada pencinta-pencinta SuperbVitamin! Harap-harap uols sihat, ceria, vourge dan popular. Ameen.... Adakah uols popular? Populariti uols pasti tidak akan dapat menandingi populariti Meal Shakes! Gempak tak! Siapa Meal Shakes tu? Wanita cantik mana? Cantikkah?





Jangan buat tak tahu Meal Shakes ni adalah suplement tambahan paling popular di kalangan ibu yang rungsing anak kurang selera makan. Sebab apa Meal Shakes femes beb? Nak tahu? Sebab Meal Shakes lah yang berjaya mengembalikan kecerian si ibu yang telah hilang. Sedih hati seorang ibu apabila anak dikasihi menolak untuk makan walaupun ibunya telah menyediakan makanan favourite si anak. Beban nak fikir apa lagi patut dibuat bila anak susah nak makan, perkembangan anak slow ataupun berat badan tak naik-naik.



Mujur ada Meal Shakes Shaklee. Makanan tambahan yang boleh mencetuskan selera makan anak kita. Sarat dengan multivitamin dan dijamin selamat dari segala bahan kimia terlarang. Boleh rujuk kepada entri terdahulu berkenaan dengan Meal Shakes di sini



mealshakes atasi masalah kurang selera makan
1 canister = 544 gm
 Boleh dicampur dengan  favourite drink anda. Sangat mudah disediakan..Buat ice blended pun best!


Selain mengatasi masalah anak kurang selera makan, Meal Shakes juga mempunyai banyak kelebihan lain. Antaranya:



Kecantikan kulit

Meal Shakes kaya dengan protin yang menyihatkan sel-sel dan lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk perkembangan kulit yang sihat. Kenapa protin penting? Saya senaraikan kepentingannya secara ringkas di bawah

  • protin berfungsi untuk membina sel baru dan menggantikan sel rosak atau sel yang telah mati
  • protin digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot. 
  • protin berfungsi untuk mensintesis hormon bagi koordinasi badan
  • protin digunakan untuk mensintesiskan antibodi bagi pertahanan badan.

Kulit yang cantik bermula daripada sel yang sihat. Jika sel telah mati atau rosak tidak diganti, itulah penyebab kepada kulit kusam. Selain protin, meal shakes jugamengandungi bcomplex, iron dan copper untuk membentuk sel darah merah yang sihatsekaligus meningkatkan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih bertenaga. 



Mengurangkan masalah sembelit 

Kanak-kanak sering mengalami sembelit.Untuk satu bahagian meal shakes, terdapat 3gm serat. Serat dapat membantu proses peristalsis dalam kolon (pembuangan) berjalan dengan lebih lancar dan proses detoks dapat berlaku secara neutral. Sebab itu ia sesuai untuk kanak-kanak yang selalu sembelit. 
Bertindak sebagai antioksida

Disebabkan mealshake mengandungi vitamin A, C, E, selenium, maka keperluan antioksida juga boleh diperolehi daripada mealshake. Antioksida penting bila mana badan kita mempunyai radikal bebas. Antioksida la yang menjadi senjata untuk combat with radical bebas tuSiapa yang boleh menjamin dalambadannya tiada langsung radical bebas? Saya yakin tiada!


Membantu anak lebih fokus 

Kenapakerana Meal shakes mengandungi12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, kita akan mendapatkan, 25% vitamin A, 30 % vitamin B6, 20% vitamin B12, 30 % vitamin C, 10% vitamin D, 35% vitamin E, 30%daripada thiamin, 10% riboflavin, 35% niacin, 35% folat, biotin 35% dan 30% asidpantotenat. Itu bahagian vitamin, bagaimana pula dengan kandungan mineral? 


Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Meal shakes. Untuk satu hidangan, kita akan mendapat  20% kalsium, 35% daripada besi, 15% daripada fosforus, 25%sdaripada magnesium, 30 % zinc, 35% daripada selenium, 35% copper, 35%manganese dan 35% molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium

Jadi anak-anak dan remaja yang sedang membesar sangat memerlukan keperluan vitamin dan mineral yang lengkap agar minda mereka dapat berkembang dengan lebih baik. 



Apa kata mereka tentang Meal Shakes :


kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee


Yang lebih menarik, saya punya tips dan resepi menarik bagaimana nak menjadikan Meal Shakes ini  satu hidangan yang sedap untuk anak-anak mencubanya. Meal Shakes telah terbukti membantu mengatasi masalah anak kurang selera makan. Jom kita menjadi ibu yang hebat untuk anak-anak kita walaupun si kecil kita masih belum mengerti lagi kerisauan ibunya.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

♥ Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  019 - 2249556
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini. Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?