Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Kekal Segar dan Bertenaga Ketika Berpuasa dengan Mighty Triple Gem

with 0 Comment
Ramadhan datang lagi!

Salam ceria semua! Jangan murung-murung. Senyumlah selalu. Melalui senyuman kita dapat mengecas ion-ion positif untuk diri kita. Kita kena sentiasa sihat dan ceria barulah mudah kita memperolehi kisah-kisah positif dalam hidup kita. Betul tak?

Selalu saya asyik bercerita tentang testimoni orang saje. Entri kali ini saya nak cerita kisah marathon saya ganti puasa pada tahun lalu. Memang begitu mencabar! Saya masih ada 18 hari puasa yang tak qadha' lagi menjelang Sya'ban tahun lepas. Setelah ditolak cuti keperempuanan, saya betul-betul kesuntukan masa. Uhhh....Saya juga seorang ibu yang menyusukan bayi. 

suplement untuk berpuasa

Oh ya, lupa nak bagitahu. Saya terpaksa menqadha' puasa selama sebulan lantaran melahirkan anak kedua saya pada 3 Ramadhan tahun 2011. Saya memang tak berpeluang menunaikan puasa langsung walaupun sehari pada tahun tu. Apa nak buat kan... Allah telah mengurniakan saya rezeki sambil menguji keimanan saya.

Nasib baik ada set Mighty Triple Gem. Ia menjadi peneman setia saya sepanjang marathon ganti puasa. Bahkan ia menjadi semakin akrab di Bulan Ramadan. Sebagai ibu menyusu saya  kena menjaga kesihatan saya supaya tidak terhidrat untuk kekal segar dan bertenaga ketika berpuasa. Jadi mommy-mommy yang breastfeeding kalau rasa cuak dan gusar, janganlah ponteng atau skipp puasa. 

Zaman moden ini dah banyak suplement atau vitamin yang dapat membantu kita berpuasa dan meneruskan penyusuan kita kepada bayi kita. Saya kekal segar dan bertenaga, susu pun cukup, meriah dan pekat. Yang penting saya semakin slim dan ramping kerana puasa marathon! huhuhuhu.

Jom kita bersual kenal dengan Mighty Triple Gem

suplement untuk berpuasa


Energizing Soy Protein
  • Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
  • Membekalkan tenaga,
  • Memberikan rasa kenyang
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster)
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
French Vanilla Mealshakes
  • Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
  • Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik mampu memberikan tenaga yang berpanjangan di bulan puasa.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Performance Drink (Orange Flavour)
  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  • Membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum di waktu berpuasa. 

Alhamdulillah, saya selesai menqadhakan puasa saya sehari sebelum Ramadhan. Legaaaa. Tahun lepas memang mencabar. Berpuasa marathon sambil menyusukan bayi. Nasib baik ada set Mighty Triple Gem. Saya kekal segar dan bertenaga ketika berpuasa dengan Mighty Triple Gem.

suplement untuk berpuasa


Sudahkah kita buat persediaan nak berpuasa? Terutamanya ibu yang menyusukan bayi. Memang boleh tanpa suplement utk berpuasa. Tapi ibu-ibu pasti akan berasa longlai dan tidak bermaya. Bila kita letih, mood kita akan menjadi kurang baik dan mengakibatkan pengeluaran susu terjejas.

Mighty Triple Gem bukan hanya untuk Ibu menyusu sahaja, semua golongan, lelaki, perempuan, ramaja, tua, muda, miskin, marhain, dan kaya boleh menikmatinya. Cepat grab mighty triple gem ini untuk anda kekal segar dan bertenaga berpuasa di bulan Ramadhan.


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Merawat Ekzema dan Sakit Kulit dengan Shaklee

with 12 comments
Segeralah merawat Ekzema!

Salam ceria semua! Adakah hari ini Fantastic bagi yuoools? Senyumlah selalu kerana senyum boleh memberi impak positif pada diri kita. Kalau kena ekzema pun muka mesti kena senyum juga. Sedap mengaru tu cer senyum siket sambil merawat ekzema dan sakit kulit tu. Tapi bagaimanakah nak merawatnya? 

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik.


Jangan susah hati. Shaklee ada pelbagai vitamin yang mampu mengembalikan kecerian yuools. Sebelum tu mari kita mengetahui sedikit info mengenai ekzema ni.


Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik.


Ekzema ini selalu terjadi di kalangan bayi dan kanak-kanak. Kulit akan menjadi gatal dan melepuh, berair dan jika digaru terlalu kuat boleh berdarah.Punca ekzema ini dari kecacatan struktur dan imun yang ada pada gen, yang akan menjejaskan sistem pertahanan kulit. Biasanya kawasan yang mudah terkena ekzema adalah muka, siku dan lutut,. Oleh kerana benteng pertahanan kulit amat sedikit, memudahkan bahan perengsa dan alergen menembusi benteng kulit dan menyebabkan ekzema. 

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).

Jom kita baca cara merawat ekzema dan sakit kulit dengan Shaklee mengikut peringkat umur.
Bayi berumur kurang 1 tahun 
  • Ibu yang menyusukan anak yg mengalami masalah eczema boleh ambil ESP & Omega guard. Selain bagus utk Ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu.
  • Jika bayi mengalami ekzema kering, boleh sapukan Herbal Blend  Cream untuk mengurangkan rasa gatal dan pedih.
  • Vitamin E juga boleh disapu kepada tempat yg luka.


Kanak-kanak 1 tahun ke atas

  • Omega guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih 1 tahun untuk kawal dan rawat masalah ekzema. 
  • Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit  danmengurangkan kegatalan.
  • Mealshake yang kaya dengan multivitamin juga boleh diberikan untuk memperbaiki kulit yg rosak dan berparut
  • Herbal blend dan vitamin e boleh digunakan untuk merawat luka.

Remaja dan dewasa

  • Amalkan ESP dan fungsinya adalah membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila ekzema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP membantu mempercepatkan penghasilan sel kulit yang cantik.
  • Vitamin E terkenal dengan khasiatnya yang bagus untuk kulit. Ianya berfungsi melicinkan kulit dan merawat kulit yang rosak akibat eczema. Ia juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Yang bagusnya Vitamin E Shaklee ini, ia mengandungi ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur ini lah yang membuatkan kesan pemulihan kulit-kulit yang rosak itu berlaku lebih cepat. Vitamin E ini juga mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria. Jadi tak perlu risau apa-apa, dia ala-ala ubat sapu kat luka. Dia memang formulated untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan ekzema
  • Omega Guard ini adalah untuk memastikan kulit kekal lembap. Sepertimana yang kita tau, pengidap ekzema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Kulit tak boleh kering, kerana ia akan menyebabkan rasa gatal dan pengidap akan mula menggaru. Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
  • ESP dan Omega Guard ini diperlukan bagi mengelakkan ekzema itu terus merebak dan mengjangkiti tempat-tempat lain yg belum dijangkiti. Kedua- dua produk ini merawat kulit dari dalam.
  • Herbal Blend ini fungsinya adalah untuk melegakan gatal dan pedih-pedih akibat luka ekzema. Bila pakai disapu dengan Herbal Blend, kulit akan rasa sejuk, jadi gatal dan pedih akan beransur hilang.
  • Boleh juga ambil Meal Shakes yang kaya dengan multivitamin untuk merawat kulit yang rosak
  • Pengambilan Alfalfa boleh diamalkan. Ia bertindak menguatkan sistem dalaman badan dengan menyahkan toksin.

Tidak semestinya kena ambil semua apa yang saya cadangkan. Saya akan mencadangkan produk yang sesuai mengikut tahap ekzema yang dihidapi. Tapi alangkah bagusnya jika anda dapat mengamalkan semua produk vitamin ni. Maka dapatlah merawat ekzema dan sakit kulit ini dengan lebih optimum.


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Jom kita tengok gambar testimoni di bawah,

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik.

Memang Best Buat Shaklee Business ni.

with 0 Comment
Perniagaan online memang best!

Kehangatan Shaklee National Conference 2013 yang baru berlangsung minggu lalu memang sangat mengujakan. Semangat dan aura dari mereka yang berjaya meresapi dalam diri saya ini. Tips dan nasihat daripada mereka telah merangsang saya untuk mendaki lebih tinggi lagi menuju puncak kejayaan. Kalau mereka boleh kenapa kita tak boleh? Memang best buat Shaklee business ni.


Memang Best Buat Shaklee Business ni.
Bertuah dapat merasai aura2 master

Memang Best Buat Shaklee Business ni.
Poster gambar para Master

Jom daftar menjadi ahli Shaklee
Suasana di SNC 2013
Entri saya kali ini berkisarkan pengalaman saya berkecimpung dalam Shaklee ini. Saya nak cerita kat uols kenapa saya pilih Shaklee? 

Menjadi kebiasaan zaman ini ramai rakyat Malaysia terutamanya di bandar buat pelbagai kerja. Realiti kos sara hidup yang tinggi begitu mencengkam kendiri dalam meniti survival kehidupan setiap hari. Masing-masing berhempas pulas berusaha untuk menambah pendapatan demi memberi keselesaan kepada keluarga tercinta. Ada yang cari sumber income lain seperti buat part time, berniaga dan sebagainya.

Pada awalnya saya adalah pengguna Shaklee sahaja. Saya telah mengamalkan Shaklee ketika hamil anak kedua pada 2011. Jodoh saya dengan Shaklee begitu panjang apabila saya masih lagi mengamalkan set vitamin bersalin Shaklee semasa tempoh berpantang dan set milkbooster untuk breastfeeding. Produk Shaklee memang best. Tak kenal maka tak cinta! Kan kan kan...

Dalam tercari-cari nak tambah income, akhirnya Allah lorongkan saya mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee pada Januari 2012. Sebelum ini ada jugak saya sertai perniagaan lain atau kerja sambilan lain. Tapi semuanya dapat pulangan kecil sahaja. Ternyata Shaklee ni lain. Dalam masa 2 bulan saya sudah berjaya meraih pendapatan 4 angka. Kini saya semakin hampir memburu 5 angka pula. Insyallah. Memang best buat Shaklee business ni! Nak tahu apa yang best? Apa rahsianya?

Memang best buat business Shaklee ini kerana:
  • Semuanya dijalankan secara online baik menjual produk mahupun bertemu usahawan baru lain yang berminat menyertai kumpulan saya.
  • Training juga menerusi online, malah saya dan kumpulan saya dapat bermesyuarat menerusi  'secret group fb' yang hanya boleh diakses oleh ahli kumpulan sahaja.
  • Tiada kongkongan. Kita yang bertanggunjawab kepada busineess kita sendiri. Jika kita malas, maka 'malas' jugalah pendapatan kita. Jika kita rajin dan ikut segala nasihat dan kaedah yang betul, maka habuan besar menanti kita.
  • Mudah diuruskan Shaklee business ni. Saya yang bekerja di tapak kontrak ni pun mampu menjalankan business ini. Nak hantar barang kepada customer pun mudah. Hanya send email kepada pejabat Shaklee dan urusan pos akan dilakukan Shaklee. Nak pos sendiri pon boleh jika ada masa yang banyak. Saya memang kesuntukan masa selalu. 
  • Nak order barang pun senang. Saya order je terus dengan Shaklee. Esok sampailah stok barang di rumah saya. Kekadang tu kenalah buat stok siket. Senang nak cod kepada customer yang berhampiran dengan kediaman saya ini. 
  • Dunia online memang tiada sempadan. Shaklee business memang tiada had dan limit. 24 jam 7 hari seminggu beroperasi. Customer pula dari seluruh Malaysia seperti Langkawi, Padang Besar, Pendang, Nibong Tebal, Bota Kanan, Teluk Intan, Sabak Bernam, Dengkil, Kota Bharu, Kemaman, Jerantut, Mersing, Kuala Pilah, Merlimau, Muar, Kuching, Miri, Kota Kinabalu dan sebagainya
  • Walaupun sesibuk mana saya bekerja, Shaklee business tetap dapat dilaksanakan. Yang penting kena pandai dan berdisiplin menguruskan masa. 
  • Sejak buat shaklee ni, setiap hari, memang ada masa diluangkan untuk timba ilmu, follow up customer, anak buah, belajar dengan upline dan belajar tingkatkan lagi skill pengetahuan tentang produk dan business. Nak tahu? Semuanya dilakukan melalui online tau. Kita ada kelas online yang dipanggil webinar. Walaupun busy dengan kerja hakiki, tapi dengan jadual yang tersusun, semuanya tak mustahil untuk berjaya dalam shaklee.
  • Dalam dunia online kita tak perlu cari orang, tapi kita akan menjadi lebih suka buat jualan. Yang kelakarnya orang yang akan mencari kita. Cara kita berbisnes memang rileks dan santai.
  • Produk Shaklee memang bagus dan sentiasa diamalkan pengguna. Tambahan pula Shaklee memang sudah kukuh 50 tahun dan setiap produknya dihasilkan begitu rapi dan teliti serta wajib menjalani ujian klinikal terlebih dahulu. Yang penting produk Shaklee halal.
  • Leader baik belaka. Amalan kerohanian dititik beratkan dalam kumpulan saya seperti mengamalkan wajib tunaikan solat 5 waktu, solat sunat Dhuha, bacaan Mathurat, Zikir-zikir rezeki, amalan sedekah dan semua yang baik-baik jer. Sentiasa ditekankan dengan nilai-nilai positif dan berfikiran mulia untuk berjaya dalam business ini.
  • Tak perlu nak paksa orang melabur duit beribu riban untuk berniaga. Hanya rm75 sahaja dah boleh Shaklee business. Yang penting orang pun tak menyampah dan meluat dengan kita. 
  • Jika ada kelas atau seminar yang perlu hadiri, boleh bawa anak sekali. Kalau anak ada 8 orang, maka semua anak boleh diangkut untuk attend kelas bersama. Konsep kita adalah keluarga jiwa negara.
  • Pelbagai bonus boleh kita raih seperti bonus kereta, bonus kepimpinan, bonus pencapaian terbaik, bonus umrah dan sebagainya. Semua bonus dalam bentuk tunai.
  • Yang paling best, jika orang lain mengalami hari sengkek menjelang 15 haribulan, tapi kita yang Shaklee business ni pula tersenyum lebar. Bonus akan dibayar setiap 15 haribulan.  Tiada istilah poket kering dan hujung bulan kepada pengedar Shaklee. Insyallah.
  • Shaklee Business kini diiktiraf kerjaya yang lumayan. (klik di sini)
Jom daftar menjadi ahli Shaklee
Kelas yang santai tapi sarat dengan ilmu

Jom daftar menjadi ahli Shaklee
Leader yang baik sedang mengajar blog marketing

Memang Best Buat Shaklee Business ni.
Antara yang hadir
Kenapa anda perlu mendaftar dengan saya?
  • Anda akan diberi akses ke dalam 'secret group fb' saya yang hanya boleh disertai oleh downline saya sahaja. Anda juga secara automatik akan diakseskan ke secret group fb upline saya (Master) yang sudah berjaya. Dalam group ini banyak info tentang perniagaan online, tips marketing, cara closing dengan betul, bagaimana nak menarik pelanggan dan banyak lagi rahsia perniagaan yang akan diberikan kepada anda
  • Anda juga akan dimasukkan ke satu lagi group iaitu group untuk belajar teknik pemasaran online. Di sini anda akan diajar bagaimana facebook marketing, selok belok berbloging, dan cara nak menconqure google.
  • Personal coach akan diberikan berdasarkan permintaan melalui seminar dan kelas.
  • Jika anda tidak tahu berfacebook atau berblog, kami akan ajar bagaimana caranya. Semuanya akan diberikan. Janji anda ada kemahuan yang jitu untuk berjaya.
  • Ramai downline saya mendapat income 4 angka hanya selepas menyertai kumpulan kami selama 1 atau 2 bulan sahaja. Anda bagaimana? Nak seribu daya, taknak seribu alasan.
Memang best buat  Shaklee business ni! Jom daftar Shaklee bersama saya sekarang!

Hubungi saya sekarang di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 019-2249556




CoQHealth Plus Shaklee Suplement Terbaik Untuk Jantung

with 0 Comment

Tetiba muncul perasaan bersemangat nak updet blog ni . Almaklumlah, Shaklee baru saja memperkenalkan produk terbarunya semalam.  Produk tersebut ialah CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung kita.

Jadi entri saya kali ini berkaitan dengan penjagaan jantung. Kita rasa bertuah kerana kini Shaklee berjaya menghasilkan suplement terbaik untuk jantung. Siapa yang tak sayang jantungkan? Tanpa jantung mautlah kita.


serangan jantung penyakit utama di Malaysia

Kita semua tahu serangan sakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian di kalangan rakyat di negara-negara maju dan membangun seperti Malaysia. Hakikatnya, serangan sakit jantung bukan tidak boleh dielakkan. Cumanya, kita perlu menjaga jantung kita bermula dari sekarang. Salah satunya mengamalkan CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung 

Mari kita berkenalan dengan CoQHealth Plus
CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus. Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.


vitamin untuk jantung


Apakah peranan Co enzim Q10?

Co Enzim Q10  boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti  didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.

Ianya paling banyak didapati di organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. Peranan Co Enzim Q10 adalah:


  • menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung
  • bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )
  • melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.
  • membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah  yang menyalurkan darah ke jantung
Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal. 

Kebaikan lain  Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?

Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik. Bagi mereka yang sudah mencapai 3 series, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.

Kebaikan CoQHealth Plus Shaklee
  • menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung
  • menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'
  • membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darah
  • meningkatkan tenaga dan stamina diri
tips penjagaan jantung


Jantung merupakan kompenen paling berharga dalam tubuh kita. Pendek kata kalau jantung kita berhenti berdegup maka terputuslah amalan kita sebagai anak Adam di muka bumi ini. Jadi bagaimana kita nak pelihara jantung kita supaya sentiasa stabil dan sihat? Marilah kita mengamalkan  CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

♥ Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  019 - 2249556
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini. Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.

Ibu Rungsing Anak Kurang Selera Makan

with 0 Comment
Meal Shakes boleh membantu!!!


Salam ceria kepada pencinta-pencinta SuperbVitamin! Harap-harap uols sihat, ceria, vourge dan popular. Ameen.... Adakah uols popular? Populariti uols pasti tidak akan dapat menandingi populariti Meal Shakes! Gempak tak! Siapa Meal Shakes tu? Wanita cantik mana? Cantikkah?





Jangan buat tak tahu Meal Shakes ni adalah suplement tambahan paling popular di kalangan ibu yang rungsing anak kurang selera makan. Sebab apa Meal Shakes femes beb? Nak tahu? Sebab Meal Shakes lah yang berjaya mengembalikan kecerian si ibu yang telah hilang. Sedih hati seorang ibu apabila anak dikasihi menolak untuk makan walaupun ibunya telah menyediakan makanan favourite si anak. Beban nak fikir apa lagi patut dibuat bila anak susah nak makan, perkembangan anak slow ataupun berat badan tak naik-naik.



Mujur ada Meal Shakes Shaklee. Makanan tambahan yang boleh mencetuskan selera makan anak kita. Sarat dengan multivitamin dan dijamin selamat dari segala bahan kimia terlarang. Boleh rujuk kepada entri terdahulu berkenaan dengan Meal Shakes di sini



mealshakes atasi masalah kurang selera makan
1 canister = 544 gm
 Boleh dicampur dengan  favourite drink anda. Sangat mudah disediakan..Buat ice blended pun best!


Selain mengatasi masalah anak kurang selera makan, Meal Shakes juga mempunyai banyak kelebihan lain. Antaranya:



Kecantikan kulit

Meal Shakes kaya dengan protin yang menyihatkan sel-sel dan lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk perkembangan kulit yang sihat. Kenapa protin penting? Saya senaraikan kepentingannya secara ringkas di bawah

  • protin berfungsi untuk membina sel baru dan menggantikan sel rosak atau sel yang telah mati
  • protin digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot. 
  • protin berfungsi untuk mensintesis hormon bagi koordinasi badan
  • protin digunakan untuk mensintesiskan antibodi bagi pertahanan badan.

Kulit yang cantik bermula daripada sel yang sihat. Jika sel telah mati atau rosak tidak diganti, itulah penyebab kepada kulit kusam. Selain protin, meal shakes jugamengandungi bcomplex, iron dan copper untuk membentuk sel darah merah yang sihatsekaligus meningkatkan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih bertenaga. 



Mengurangkan masalah sembelit 

Kanak-kanak sering mengalami sembelit.Untuk satu bahagian meal shakes, terdapat 3gm serat. Serat dapat membantu proses peristalsis dalam kolon (pembuangan) berjalan dengan lebih lancar dan proses detoks dapat berlaku secara neutral. Sebab itu ia sesuai untuk kanak-kanak yang selalu sembelit. 
Bertindak sebagai antioksida

Disebabkan mealshake mengandungi vitamin A, C, E, selenium, maka keperluan antioksida juga boleh diperolehi daripada mealshake. Antioksida penting bila mana badan kita mempunyai radikal bebas. Antioksida la yang menjadi senjata untuk combat with radical bebas tuSiapa yang boleh menjamin dalambadannya tiada langsung radical bebas? Saya yakin tiada!


Membantu anak lebih fokus 

Kenapakerana Meal shakes mengandungi12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, kita akan mendapatkan, 25% vitamin A, 30 % vitamin B6, 20% vitamin B12, 30 % vitamin C, 10% vitamin D, 35% vitamin E, 30%daripada thiamin, 10% riboflavin, 35% niacin, 35% folat, biotin 35% dan 30% asidpantotenat. Itu bahagian vitamin, bagaimana pula dengan kandungan mineral? 


Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Meal shakes. Untuk satu hidangan, kita akan mendapat  20% kalsium, 35% daripada besi, 15% daripada fosforus, 25%sdaripada magnesium, 30 % zinc, 35% daripada selenium, 35% copper, 35%manganese dan 35% molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium

Jadi anak-anak dan remaja yang sedang membesar sangat memerlukan keperluan vitamin dan mineral yang lengkap agar minda mereka dapat berkembang dengan lebih baik. 



Apa kata mereka tentang Meal Shakes :


kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee

kebaikan mealshakes shaklee


Yang lebih menarik, saya punya tips dan resepi menarik bagaimana nak menjadikan Meal Shakes ini  satu hidangan yang sedap untuk anak-anak mencubanya. Meal Shakes telah terbukti membantu mengatasi masalah anak kurang selera makan. Jom kita menjadi ibu yang hebat untuk anak-anak kita walaupun si kecil kita masih belum mengerti lagi kerisauan ibunya.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

♥ Maznifaeza Mustaffa
♥ sms/whatsApp:  019 - 2249556
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini. Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada saya.

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?