Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Susah Hati Susu Merudum Ketika Haid

with 0 Comment

Runsing susu merudum



Sudah beberapa hari saya gagal  berbloging lantaran internet yang slow macam siput. Entri kali ini saya nak sharing masalah susu merudum ketika haid. Ramai ibu menyusu yang susah hati susu merudum ketika haid. Tambahan pula stok simpanan susu ibarat kais pagi makan pagi je. Mulalah panik dan gelisah. Tapi tidak semua semua ibu yang mengalami masalah ini. Hanya segelintir sahaja. Bagaimana ia boleh terjadi? Jom kita baca seterusnya




Apabila haid, badan kehilangan banyak kalsium. Jadi bagi sesetengah wanita, penurunan kadar kalsium dalam badan akan menyebabkan susu juga menurun. Ini kerana kalsium merupakan salah satu komponen terbesar dalam penghasilan susu ibu. Ibu-ibu jangan susah hati susu merudum ketika haid kerana zaman moden ini ada kaedah yang berupaya untuk mengatasi masalah ini.



Bagaimana mengatasi masalah ini?


Untuk mengekalkan kalsium ditahap yang tinggi, ibu menyusu disarankan untuk mengambil Ostematrix. Apa yang best ostematrix ni?
  • kalsium bukan sahaja ada di tulang & gigi ya, dalam darah pun ada juga
  • atasi masalah sembelit
  • memberi tenaga dan dan mudah bangun dari tidur
  • mengekalkan tekanan darah normal
  • membantu kita segar
  • mengelakkan kemurungan
  • mengatasi masalah "water retention"
  • mengatasi masalah pra-haid
  • mengelakkan kekejangan & sakit tulang belakang
  • membantu pengeluaran susu (milkbooster) dgn syarat perkara asas penyusuan dipatuhi
  • mengatasi masalah pereputan tulang
  • memastikan tulang padat untuk mengampu tubuh yg berat(jika ada masalah berat berlebihan)


Saya juga mengambil makanan berkhasiat  yang berprotein dan kaya kalsium. Tapi jika ibu-ibu gagal berdisiplin untuk menjaga pemakanan saya sarankan ibu-ibu untuk mengamalkan set Triple MSet ini paling optimum untuk ibu-ibu menyusu. Ianya lengkap dengan semua vitamin yang diperlukan untuk ibu yang menyusu. Mengandungi Energizing Soy Protein yang bukan sahaja untuk membantu pengeluaran susu yang banyak tetapi ESP ini boleh memberi kebaikan kepada ibu-ibu seperti berupaya menganjalkan payudara dan mengentalkan otot punggung. Dalam pada susu banyak, badan juga dapat terpelihara sihat.

milkbooster triple M Shaklee

Akhir sekali saya nak belanja uols video ibu yang superb buzy dan cekal untuk menjayakan penyusuan susu ibu kepada bayinya.




Untuk mengetahui Set Triple M dan testimoninya sila klik di sini.
Nak tahu kehebatan esp? Sila klik di sini.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?