Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Saya ingin menjadi Isteri, Ibu, Bekerjaya dan Businesswoman!

with 0 Comment
Bagaimana saya terjebak untuk menjalankan Bisnes Shaklee ini?

Saya mengamalkan vitamin Shaklee sejak saya disahkan hamil anak kedua pada awal tahun 2011. Setelah saya menggoogle akhirnya saya dapati produk shaklee berjaya menarik hati saya dengan testimonial yang meyakinkan utk vitamin set ibu hamil. Errmmm memang FANTASTIC. Khasiat set vitamin ibu hamil shaklee begitu menakjubkan. Saya lebih bertenaga, rasa lenguh2 badan dan kaki berkurangan dan yang paling penting saya tidak mengalami simptom2 demam dan selesema sepanjang tempoh kehamilan saya. Pendek kata set vitamin itu telah berjaya memberikan saya antibodi yang kuat selain memberikan saya lebih bertenaga.




Sehinggalah tanggal 3 Ogos 2011 saya selamat melahirkan anak kedua saya yang diberi nama Ilmuna Izzahra. Saya meneruskan dengan pengambilan set bersalin dan pantang Shaklee. Saya memang sudah bertekad untuk memberi fully breastfeed pada anak saya kedua ni. Insyallah saya akan berusaha menyusukannya sampai umur 2 tahun. Tidak hairanlah semasa tempoh berpantang saya sudah menyediakan stok ebm. Saya ikut segala petua dan tips bagaimana nak menyimpan stok ebm dengan cara yang betul. Saya telah memaksa suami untuk membeli peti ais baru yang lebih besar untuk tempat penyimpanan stok-stok  ebm ini. Saya tidak menghadapi masalah tentang pengeluaran susu kerana hasil dari pengambilan set bersalin Shaklee, saya dapat menghasilkan susu yang banyak. ALHAMDULILLAH.

Pada  Januari tahun 2012, saya menyuarakan pada suami saya hasrat untuk menjadi ahli Shaklee. Pada mulanya suami saya tidak menggalakkannya kerana ianya MLM. Tetapi memandangkan kos menjadi ahli Shaklee hanya rm 65.00 sahaja dia akhirnya membenarkan saya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Suami saya mengizinkannya atas dasar selama ini pon saya memang pengguna tegar Shaklee. Memang sejak hamil sampailah berpantang dan kini masih menyusukan anak saya telah mengamalkan vitamin Shaklee untuk memberikan tenaga dan kecergasan bagi menjayakan misi menyusukan bayi sehingga 2 tahun.  

Mungkin atas dasar ini jugalah yang membuatkan anda setuju menjadi ahli Shaklee? Sila angkat tangan! heheheheh....

Pada awal kemunculan saya sebagai ahli Shaklee, penjualan Shaklee saya menerusi page facebook Superb Vitamin memang slow. Saya masih menyesuaikan diri tentang dunia baru ini. Almaklum sajelah saya tidak pernah menjalankan sebarang bentuk perniagaan pun selama ini. Sedikit sebanyak perasaan SHY tu mengacau jiwa sanubari saya ni. 

Agak lama jugak saya menjalankan bisnes Shaklee ini dengan separuh hati.  Saya hanya dapat bonus sekitar awal 3 angka saje.Tapi berbaloi jugalah dari tak dapat apa-apa. Godek-godek fb dapat jugak duitkan... Tanpa saya sedari bulan Jun telah merubahkan persepsi saya terhadap bisnes ini. Saya telah berjaya naik pangkat kepada supervisor. Dalam hanya separuh hati tu tak sangka berjaya naik pangkat. Bonus pun meningkat tapi tak cecah 4 angka lagi.

Kejayaan saya mendapat up rank ni telah membuka mata suami saya. Dia menyarankan saya supaya lebih serius lagi. Wah! Saya sudah mendapat booster tambahan. Tulang rusuk saya yang satu lagi sudah memberikan galakan dan motivasi sepenuhnya kepada saya untuk maju lagi dalam bisnes Shaklee ni. Memang BEST!

Saya semakin bersemangat. Blog Superb Vitamin walaupun sudah diwujudkan sejak Februari lalu tetapi dibiarkan usang bersawang kini tidak lagi dipinggirkan. Bermula bulan Julai saya dan suami bersama sama mempelajari ilmu baru ini iaitu perniagaan menerusi dunia maya. Kalau tak kerana Shaklee memang kami tak akan xplore apa itu perniagaan online. So sekarang kami dapat 2 kebaikan. Pertama dapat menjalankan bisnes Shaklee dan kedua dapat mengetahui selok belok perniagaan online. Bestkan?




Akhirnya pada bulan Oktober saya dapat juga merasai pendapatan 4 angka. Syukur sangat kepada Allah. Walaupun kejayaan saya ni tidak sepantas ahli-ahli yang lain tapi saya memang bersyukur sangat kerana dapat jugak capai target jangka pendek ini. Oh ye lupa saya terangkan, target jangka pendek saya adalah nak capai bonus 4 angka dan target sebenar saya ialah nak berjaya dalam perniagaan bisnes Shaklee ke tahap Master.

Sampai sini dulu.. Lain kali saya sambung lagi pada entri yang lain... Selamat Tahun Baru 2013

Kini rakan bisness Shaklee saya berada berhampran kawasan anda. Sila lakukan pembelian eksklusif Shaklee menerusi rakan bisnes saya ini. Klik di sini.

Faedah & Kebaikan GLA Complex Shaklee

with 35 comments

Apa pentingya khasiat GLA untuk kita?

Entri kali ini saya mahu sharing mengenai kebaikan GLA Complex Shaklee. Yang tak pernah dengar GLA ni pasti teruja yang Shaklee juga ada evening primrose oil 


GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Info lanjut mengenai GLA boleh baca di sini.  Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.
Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 


GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanitaIa sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik. Mari lihat testimoni dibawah





Memang bestkan GLA Shaklee ni? Banyak kebaikannya. Jadi bagaimana? Anda mahu GLA atau tunggu dulu... Sampai bila mahu tunggu untuk memiliki GLA? Rugi... rugi...

Jom saya belanja kisah seorang isteri yang kembali membuat suaminya tersenyum lebar. Rugi tak tengok video pendek ni tau! Layaaaannn


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

GLA Complex Shaklee : Apakah itu Gama Linolenik Asid?

with 6 comments
Siapakah yang memerlukan GLA?

EPO (Evening Primerose Oil) tentunya dah sangat sinonim dengan wanita. EPO ini sangat baik untuk hormon dan juga kulit. Shaklee tidak mengeluarkan supplemen dengan nama EPO tetapi sesuatu yang lebih baik iaitu GLA complex.


kebaikan Evening Primerose Oil
Evening Primerose Oil
Apa itu GLA?
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.
Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.
GLA juga merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.
Khasiat dan faedah GLA Complex Shaklee
Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah
Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.
GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Siapa yang perlukannya :
  • Wanita yang menghadapi PMS
  • Mereka yang menghadapi kencing manis
  • Mereka yang bimbang dengan berat badan berlebihan
  • pengidap arthritis rheumatoid dan eczema
  • Mereka yang menghidap diabetes
  • Period yang tidak teratur
  • Mereka yang mahu mencantikkan kulit

Sebotol GLA Complex mengandungi 60 kapsul GLA Complex (kapsul Shaklee adalah halal. Sila klik di sini).
sumber : Kak Cery
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Faedah dan Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee - ESP

with 0 Comment

Faedah dan kebaikan utama ESP



Kali ni saya nak cerita serba sedikit tentang one of our best selling supplements, yang wajib dicuba oleh anda. Produk itu adalah Energizing Soy Protein atau ESP merupakan salah satu produk paling Hot daripada Shaklee.

Memang banyak suplemen protein di pasaran, dan saya sebelum mencuba Shaklee, dah pun cuba a few. Semua ada kelebihan tersendiri, namun bertemu ESP, saya terus stop mencuba yang lain. Kenapa? Kerana saya telah yakin dengan kualitinya yang membuatkan saya percaya ESP adalah suplemen protein yang terbaik. All in one! 

Protein adalah asas kehidupan sel-sel tubuh kita. 25% daripada tubuh kita terdiri daripada protein - kuku, rambut, kulit dan otot. Oleh itu, secara tidak langsung, protein juga adalah 'makanan' kepada sel-sel tubuh kita. Tubuh kita memerlukan protein yang cukup dan juga berkualiti demi membantu untuk memperbaiki sel-sel yang rosak, mengganti sel-sel yang lama dan membina sel-sel baru yang sihat. Sel-sel tubuh yang sihat pula penting demi membantu penyerapan optimum nutrien ke dalam tubuh kita.


Risiko kekurangan protein
  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)


Set Vitamin dan ESP

Kelebihan Energizing Soy Protein 
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.
kredit: vitaminsemulajadi.com

Nak tahu Set ESP dengan vitamin lain? Sila rujuk pada gambar poster di atas. "Macam-macam ada!" oops silap. Itu tagline Astro. Untuk ESP taglinenya 'Macam-Macam Boleh!"

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com atau superbvitamin@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Vitamin E Complex Shaklee : Mengapa Vitamin E Penting Kepada Kita?

with 0 Comment
Khasiat Vitamin E

Tahukah anda Vitamin E bekerja secara sinergi dengan Selenium yang juga dikategorikan sebagai antioksidan. Vitamin E dan 10mcg Selenium. Pengambilan hanya sebiji sehari sahaja, cukup untuk melengkapkan keperluan vitamin E dan selenium di dalam tubuh badan. Mari kita baca kepentingan vitamin E untuk diri kita


Kepentingan Vitamin E kepada kita

  • Memandangkan ianya adalah sumber antioksidan, maka ia boleh melindungi kita dari kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit.
  • Vitamin E adalah pengawal kepada dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein (LDL) daripada teroksida. Sebab jika LDL ni teroksida, akan sebabkan aarteri tersumbat. Keadaan inilah kita nak elak sebab boleh sebabkan serangan jantung.
  • Vitamin E menjaga sel dan DNA daripada rosak yang mana kerosakan ini boleh mengundang kepada kanser. 
  • Vitamin E sangat berguna jika disapu pada tempat melecur atau terluka, ia akan cepat pulih.
  • Vitamin E boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopause.


Keistimewaan Vitamin E  Complex Shaklee:
  • Cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya semulajadi, tanda "dl" adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan. Kenapa perlu semulajadi? Kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin E buatan. Dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin E semulajadi.
  • Vitamin E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 
  • Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium. Membantu dalam memelihara kesihatan baik.
  • Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
  • Sekarang vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT , 20 kali lebih berkuasa dari vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa dari vitamin C.


Khasiat Vitamin E Complex Shaklee
  • Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
  • Kulit semakin halus, gebu dan licin
  • Mengurangkan jeragat, parut & jerawat
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak untuk awet muda
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (Vitamin Cinta)
  • Meningkatkan orgasma yang lebih kerap dan semangat
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
  • Membantu kawasan gelap areola  itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Parut strecth mark menjadi semakin pudar.
Vitamin E  sesuai untuk diambil oleh lelaki, perempuan, ibu menyusu, dan ibu berpantang.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Vitamin E dan ESP: Vitamin Kecantikan Payudara

with 0 Comment
Wanita yang cantik adalah wanita yang sihat luaran dan dalaman.

Entri blog saya kali ini bukan berbaur lucah atau porno. Ramai yang malu nak tanya. Walaupun hakikatnya hati melonjak-lonjak untuk bertanya. Mungkin malu lebih menguasai diri.


Sedarkah kita kaum ibu, apabila melahirkan anak, warna aerola atau sekitar kawasan nipple akan berubah menjadi gelap dan makin ramai anak yang dilahirkan maka akan lebih gelap kawasan tersebut dan ada yang berubah kepada warna kehitaman.Memang benar ada wanita yang melalui fasa yang sedikir getir apabila menyusukan anak, bentuk payudaranya hilang keanjalan.

Namun bukan semua melalui fasa ini. Jika kita mengambil langkah awal menjaga pemakanan dan mengambil makanan tambahan yang bersesuaian dengan keperluan tubuh badan serta penyusuan InsyaALLAH masalah perubahan warna puting dan keanjalan akan dapat diatasi.  

Memang sudah terbukti  vitamin-vitamin ini dapat membantu ibu mengatasi masalah ini. Itu pun mesti secara konsisten mengamalkannya. Jadi saya mengesyorkan ESP dan Vitamin E untuk membantu mengatasi masalah ini.



ESP seperti yang kita ketahui memang superb dooperb kebaikannya.Salah satu kebaikannya adalah untuk kecantikan. Bukan sahaja kulit akan bertambah cantik, parut-parut jerawat kian pudar tetapi ia dapat meningkatkan keanjalan payudara wanita. Nak tahu kebaikan ESP sila klik di sini.

Bila dah beranak pinak ni ditambah dengan menyusukan anak tentu payudara akan menjadi kendur dan lembik. Bagaimana mengatasinya? Tentulah dengan melakukan senaman. Zaman moden ni mana ada masa kita nak melakukannya. Nak nak lagi ibu yang bekerjaya. Housewive pon saya rasa pun sukar nak bersenam. Ingat jadi housewife tu goyang kaki je ke? Banyak kerja rumah disamping nak layan anak-anak dan suami. Memang masa sentiasa menghambat kita. Jadi kenalah amik makanan tambahan. ESP lah jawapannya.

Untuk mencerahkan payudara kenalah makan vitamin E pula. Keterangan mengenai vitamin E Complex Shaklee boleh klik di sini.

Sebenarnya vitamin E fungsi asas adalah untuk mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah, namun ia datang dengan bonus extravaganza. Apa bonus tu? Bonus tu ialah membantu merapatkan hubungan suami isteri dan dikenali juga sebagai Vitamin Cinta! Dan kelebihannya lagi ia dapat mencantikkan payudara dengan mencerahkan semula puting dan kawasan sekitar areola yang semakin gelap itu akibat kelahiran anak. Untuk info puting dan kawasan areola akan menjadi semakin gelap setiap kali ibu melahirkan anak. Tak percaya? Jom baca testimoni ini

Saya suka (segan nk bgtau ni) sbb nipple lepas bersalin anak pertama tambah gelap.. smp anak ketiga ni lagi gelap.. TAPI sejak amik Vitamin E dr Ita aritu nipple kurang gelap dan skang ni nipple agak cerah (mcm ms blum kawin).. X sangka plakVitamin E tu blh mencerahkan nipple.. plan amik untuk cantikkan kulit muka je sbb dh mula kusam.. tp result muka dh mula berseri sikit dr sebelumnya dan siap extra benefit lg.. "  testimoni kredit to Norita

Macam mana? Bestkan? Itulah istimewanya produk Shaklee? Ambil ESP dan vitamin E tujuan utama nak tambah susu dan cantikkan kulit. Tak sangka dapat bonus extravaganza pula. Bonus lain pula kita dapat rasai seperti nipple semakin cerah dan payudara semakin cantik dan anjal.
Memiliki payudara menarik idaman setiap wanita
Kepada ibu-ibu dan wanita yang di luar sana yang mementingkan kesihatan dan kecantikan luaran dan dalaman saya sarankan anda wajib untuk menikmati kebaikan vitamin Shaklee ini.
Siapa yang tak nak sihatkaaaann? Siapa yang tak nak cantikkaaann?


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini


Set Vitamin Popular Shaklee

with 0 Comment
Puas dapat berkongsi kebaikan vitamin Shaklee

Alhamdulillah, saya berasa bersyukur sangat kpd Allah...

Pertama krn saya dapat berkongsi dgn orang ramai tentang kebaikan vitamin ibu menyusu.

Kedua semakin ramai yg celik tentang hikmah dan pentingnya mommy2 menyusukan anak mereka

Ketiga- Alhamdulillah semakin ramai yakin dan berpuas hati dengan servis, konsultasi dan layanan yg saya berikan kpd customer2 saya...

Saya amat berterima kasih padamu Ya Allah! Terima kasih kpd customer2 yg sangat menyokong Superb Vitamin. I love uols!




Perincian set-set vitamin shaklee yang popular:-

Vitamin ibu menyusu sila klik di sini
Set vitamin kesuburan sila klik di sini
Vitamin yang sesuai ketika hamil sila klik di sini
Set vitamin bersalin/pantang sila klik di sini

Best produk dan kebaikan ESP sila klik di sini
Panduan memilih collagen sila klik di sini
Vitamin kecantikan optimum sila klik di sini


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:


Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini



Vitamin Ibu Hamil: Vitamin Mengatasi Morning Sickness

with 0 Comment
Vitamin ketika morning sickness

Saat kehamilan adalah saat yang indah buat semua wanita. Wanita memang istimewa kerana dipilih Allah SWT untuk merasai keajaiban ciptaan mahkluknya yang bernama manusia. Bertuahkan jadi wanita? Setuju?

Tapi saat indah kehamilan itu akan bertukar menjadi masalah yang merunsingkan, meletihkan, meloyakan dan kadang kala mencapai tahap kritikal apabila mengalami alahan atau morning sickness. Kebanyakan ibu hamil mengalami morning sickness di awal kehamilan.



Pengambilan vitamin B Complex dan Ostematrix dapat membantu ibu hamil mengatasi gejala morning sickness ini. Mari kita baca kebaikan kedua-dua vitamin ini.

Antara kebaikan B Complex

  • B complex boleh melegakan mabuk, loya pening dan morning sickness di kalangan ibu hamil. Membantu dalam pembentukan hemoglobin
  • Membantu pembentukan sel darah merah dan pembentukan sistem saraf
  • Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan
Boleh baca perincian tentang vitamin B Complex di sini

Antara kebaikan Ostematrix


  • Bantu tidur lena sepanjang malam
  • Badan terasa bertenaga & mudah bangun pagi keesokan harinya, terutama apabila digabung dengan pengambilan Shaklee B-Complex
  • Menghilangkan lenguh-lenguh & bisa-bisa badan
  • Mengurangkan rasa sakit pinggang & kejang kaki terutama buat ibu hamil 
  • Melawaskan sistem penghadaman – mudah ‘membuang’ keesokan harinya (bukan cirit birit)

Kombinasi B Complex dan Ostematrix memang terbukti berkesan dalam menangani gejala morning sickness di peringkat awal kehamilan. 

Kalsium dikenali sebagai Ostematrix..gabungan Calcium Magenisum lengkap dengan vitamin D… Sebiji OsteMatrix membekalkan 250mg Kalsium dan 100IU Vitamin D. Maka, untuk mendapatkan 100% nilai harian Vitamin D dan Kalsium, anda perlu ambil sebanyak 4 biji OsteMatrix setiap hari

Ketiadaan kalsium menyebabkan maklumat tidak sampai kepada penerima iaitu otot dan saraf. Akibatnya, badan tidak dapat bergerak kerana tidak menerima arahan. Gejala paling ringan ialah, kekejangan otot atau pun cramp yang sering berlaku ketika mengandung.

Sila baca perincian tentang Ostematrix di sini

Jadi untuk ibu hamil yang mengalami alahan, tak lalu makan dan loya, cubalah banyakkan makan kalsium dan B-Complex. 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Maznifaeza Md Mustaffa

♥ sms/whatsApp: 016-5199271

♥ Emel : maznifaeza@gmail.com

Set Vitamin Terbaik : Kebaikan ESP, Vitamin E & Alfalfa

with 1 comment
Rahsia kehebatan ESP, Vitamin E dan Alfalfa

Hari ini saya berkesempatan untuk mengisi masa2 sengang saya dengan berkongsi kebaikan vitamin Shaklee dengan uols. Salah satunya ialah set vitamin terbaik untuk sesiapa yang mahukan kesihatan dan kecantikan yang optimum. Set vitamin hebat ini adalah kombinasi ESP, Vitamin E dan Alfalfa.  Mari kita lihat apa yang hebat sangat dengan set vitamin ini?


Energizing Soy Protien (ESP) 
Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Untuk perincian tentang ESP sila klik di sini


VITA-E COMPLEX ( Pati Biji Anggur -Grape Seed Extract)
Antara kebaikan grape seed extract - 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E, dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C!! Bagus untuk kulit cantik, kulit licin, awet muda..antioksidan yg best..dan jgn lupa as VITAMIN CINTA.


  1. Mengurangkan radang (inflammatory)
  2. Menyingkirkan radikal bebas (radikal bebas dlm badan menjadi penggangu tahap kesihatan, jerawat) Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  3. Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  4. Mencegah masalah kelenjar prostat
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  7. Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  8. Membantu fungsi sistem saraf otak
  9. Meningkatkan daya pertahanan


Khasiat ASAS Vitamin E Complex Shaklee

  • Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
  • Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


ALFLAFA (Raja Segala Tumbuhan)
Alfalfa adalah tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah. Ia menjadi gudang untuk banyak vitamin yang penting seperti Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Piridoksin (B6), vitamin A, E dan asid pantotenik.

Mineral yang ditemui dalam Alfalfa ialah kalsium, besi, mangan, magnesium, kuprum dan zink. Khasiat Alfalfa - : Kajian makmal telah mendapati Alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk, Mengnyah amonia, Menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat keletihan dan meningkatkan stamina.
Baik Untuk Penyakit Berikut:

1. Kencing Manis
2. Darah Tinggi
3. Jantung
4. Sembelit 
5. Cuci Usus dan membuang toksid dalam badan
6. Badan lemah
7. Tingkat stamina lelaki dan seks
8. Milk Booster - Menambah susu ibu
9. Kurangkan berat badan
10. Kacip Fatimah Moden Wanita

Khasiat Daun Alfalfa 

# Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Pepermint)
# Memberi kelegaan semasa haid.
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat asma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita
# Membesar dan menegangkan payudara
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami
# Melegakan sembelit



So kepada yang mahu sihat bertenaga disamping wajah berseri, kulit cantik dan dapat hasilkan susu pekat, berkrim dan menggiurkan cepat2lah hubungi saya. Berikan yang terbaik untuk diri kita dan bayi kita!


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin sila klik LIKE utk info terkini

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?