Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Shaklee Shape-up Programme

with 0 Comment

Runsing lemak di badan? Anda mahu kurus?

Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tidak ada masa  
menjaga pemakanan. Ia mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang.
Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan.

Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi
isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. 
Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi
tetap memelihara otot. Pendekata, berat dengan otot bukan berat dengan lemak
Lecithin Shaklee berasakan sumber semulajadi iaitu kacang soya. Kelebihan lecithin ini
sangat banyak antaranya 
-lecithin bersifat larut lemak 
-vitamin A,D,E,K lebih mudah diserap badan dgn kehadiran lecithin. 
-lecithin adalah pengemulsi yg baik iaitu mampu merubah ketulan lemak kepada pecahan kecil 
-bagus untuk orang yg hendak kurangkan berat badan atau kekalkan berat badan ideal 
-membantu membersihkan saluran darah dari lemak dan tersumbat 
-membersihkan hati dari disaluti lemak jadi mampu bekerja gn lebih baik dan mengurangkan
 risiko sakit hati 
-mampu mengawal penggumpulan platlet darah 
-membantu mengawal kolestrol dan menurunkan risiko sakit jantung 
-bagus untuk otak 
-mencerdaskan minda kerana mempunyai kolina yg diketahui penting untuk otak 

Jom baca testimonial Nani selepas sebulan mencuba. 
TESTIMONI:: 
ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month...cube tekaa.. 
dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng...I LOST....3 KG!!!Okla tu kan,
sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..Ok ape..bukannye
I bersenam pun..hehe..saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.
Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..
tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..saya mmg dinner awal
nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..so ..my father cam tula..nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..so minumCinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate yang byk, baik minumcinch.lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak. setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni.So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??nampak kurus la skang..heheso seronok bila ade orang cakap camtu..So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan??

CARA PENGAMBILAN 


Minggu Pertama
Pagi : Breakfast mcm biasa
Morning Teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..
Lunch : makan macam biasa. lps lunch amik lecithin 3biji
Petang teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..
Malam : dinner mcm biasa/ if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke.. JANGAN skip mkn .. lps tue amik lecithin 3biji..
Minggu Kedua
Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga..


TIPS :
- morning teabreak dlm kul 10am
- afternoon teabreak dlm kul 430pm-500pm
- minum air putih 2-3 L sehari.. WAJIB
- JANGAN sesekali skip minum air putih yea
- JANGAN skip mkn .. at least mkn biskut, roti, hirup sup,
Penting DISPLIN!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:Maznifaeza Md Mustaffa
♥ sms/whatsApp: 016-5199271
♥ Emel : maznifaeza@gmail.com


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?