Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Mengapa perlu konsisten dalam pengambilan vitamin?

with 0 Comment

Perlu konsisten sekurang-kurangnya untuk tempoh 90-120 hari

"Mazni, kulit mak saya masih kering la. Akak dengar cerita minum ESP boleh cepat setel masalah ni. Takde apa-apa pon?"
"Kak Mazni, saya dah makan set Triple M ni dua hari. Nothing different dengan susu saya! Macam sama je"
"Mazni, saya dh makan vitamin ni dua minggu. Kenapa saya tak rasa apa-apa pon? Berat pon statik je??"

Tak dinafikan memang ada customer yg ada very high expectation pada setiap produk yang mereka cuba. Memang ramai juga yangg nak nampak kesan seawal 2 hari pengambilan vitamin. Tapi tahukah anda bahawa vitamin memerlukan masa untuk bertindakbalas dan berfungsi secara optimum pada badan seseorang.

Selalunya saya akan nasihat kepada pelanggan saya dengan fakta ini; 

Pengambilan Vitamin perlu konsisten sekurang-kurangnya dalam tempoh 90-120hari.

Kenapa???

Sel hidup antara 90-120 hari, maka dalam tempoh itu disarankan apa jua suplemen yang diambil, ambil dengan istiqamah untuk mendapatkan kesan yang diingini. Ini kerana tempoh 90-120hari merupakan tempoh tempoh penggantian sel, yang mana sel lama yg telah mati akan digantikan dengan sel baru yang lebih sihat (kesan ambil vitamin)


Bagi mengoptimumkan kadar serapan vitamin yang diambil, anda boleh mulakan:

1) Program DETOX ~program detox dilakukan bagi proses pembersihan organ dalaman tubuh terutamanya usus, 
2) Ambil PROTEIN (ESP/Mealshake)  bagi menghasilkan sel-sel baru tubuh yg sihat, di samping memperbaiki sel-sel lama
3) Pengambilan vitamin dan mineral secara konsisten.

Jadi anda harus sabar jika belum mendapatkan hasil serta merta. Berikan masa kepada sel anda untuk menyerap zat-zat vitamin iaitu dalam tempoh 90-120 hari.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

Konsultasi dan pertanyaan boleh hubungi saya di:

Maznifaeza Md Mustaffa
♥ Contact No 016-5199271

♥ Emel : maznifaeza@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/superbvitamin

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?