Cerita Tentang Shaklee Ajee

Welcome and thank you for visiting Superb Vitamin here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation and natural supplement

Cergas & Bertenaga Walaupun Berpuasa!

with 0 Comment
Mesti dah ramai yang start ganti puasa ataupun yang mengambil kesempatan menambah amal ibadat dengan berpuasa sunat semperna bulan Rejab dan Sya'ban kan? Alhamdulillah, semoga ibadah anda diterimaNya. Amalan berpuasa baik untuk kesihatan seperti yang dijelaskan dalam Al-Quran, namun penting untuk kita memastikan badan kita sihat untuk menjalankan ibadah ini tambahan pula saya masih menyusukan anak saya. Saya amalkan pengambilan suppliment untuk memastikan saya kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari ketika berpuasa. Saya kongsikan disini polar pemakanan saya ketika berpuasa.


BERSAHUR

1. Meal Shake/Protein – membekalkan tenaga kepada tubuh di samping itu ia mengenyangkan
2. Performance Drink– mengekalkan cecair di dalam badan dan membantu mencegah penghidratan(prevent dehydration)
3. Vita-Lea – menentukan anda mendapat vitamin dan zat galian yang lengkap
4. Vitamin C – bertindak sebagai “pagar” penyakit/meningkatkan daya imunisasi badan untuk melawat penyakit
5. B-Complex – menukarkan makanan kepada tenaga, membantu proses metabolisma badan



BERBUKA

1. Performance Drink – mengantikan air yang telah hilang,memberi tenaga karbohidrat yang badan perlukan dan juga daya ketahanan serta keseimbangan unik elektrolit (balance of electrolytes) untuk mencegah penghidratan(dehydration)
2. Energizing Soy Protein – memberi anda tenaga yang anda perlukan sambil merasa kenyang
3. Vita-Lea – memberikan anda vitamin lengkap yang badan perlu
4. B-Complex – berfungsi seperti “spark-plug” membakar makanan kepada tenaga
5. Vitamin C – melindungi anda daripada serangan penyakit
6. Lecithin – membantu pecah lemak dan proses penyerapan vitamin




SELEPAS TARAWIH ? SEBELUM TIDUR

1. Performance Drinkmengekalkan cecair di dalam badan dan membantu mencegah penghidratan(prevent dehydration) dan mengantikan air yang telah hilang,memberi tenaga karbohidrat yang badan perlukan dan juga daya ketahanan serta keseimbangan unik elektrolit (balance of electrolytes) untuk mencegah penghidratan(dehydration)
2. GLA – membantu sistem hormon badan berfungsi dengan baik
3. Lecithin – pemecah lemak



Diatas adalah apa yang saya amalkan ketika berpuasa, sebab saya selalu ambil kesempatan ketika berpuasa untuk menurunkan berat badan yelah kan nnt raya nak nampak slim dan vogue gitew! Tahun ni adalah tahun pertama saya berpuasa bersama SHAKLEE. Sangat teruja. Anda boleh plan sendiri polar pemakanan anda berdasarkan kebaikan2 suppliment diatas. Kita sama2 tengok hasilnya nanti ye.


Kredit: Aniszzddin


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di maznifaeza@gmail.com | SMS/016-5199271 | add saya di FB Maznifaeza Mustaffa untuk konsultasi percuma & LIKE fanpage SuperbVitamin untuk tips kesihatan/kecantikan.



*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Facebook

Terima Kasih kerana Sudi membaca!

Agent Shaklee Kawasan Anda

Agent Shaklee Kawasan Anda
Mudah, Cepat dan Pantas

Promosi September 2016

Promosi September 2016
Jangan lepaskan peluang ini

Superb and Hot!

Superb and Hot!
Set Eu-Four Pack memang terbaik untuk wanita bekerjaya!

Set Breastfeeding Milk Booster

Set Breastfeeding Milk Booster
Susu pekat, meriah dan menggiurkan. Bayi cepat kenyang dan tidak meragam waktu malam!

Vitamin Untuk Ibu Hamil

Vitamin Untuk Ibu Hamil
Jangan abaikan keperluan vitamin semasa hamil! Ibu sihat, kandungan selamat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!

Set Bersalin/ Berpantang Hebat!
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam.

Artikel Popular

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet

Peluang Menjana Pendapatan 5 Angka Melalui Internet
Gaji statik, kos sara hidup meningkat. Jom jadi warga Superb Team dengan saya. Sambil-sambil pon boleh dapat Income 5 angka. Kita mampu mengecapi kejayaan!

Nak tahu mengenai apa?